Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

După Veneția, Guillermo del Toro își ia „un an sabatic”


Regizorul mexican Guillermo del Toro a anunțat că a decis să-și ia un an sabatic după prezentarea filmului său, ‘The Shape of the Water’, la Festivalul de Film de la Veneția, relatează vineri EFE. „Noutatea este că pentru prima dată după 25 de ani de carieră am decis să-mi iau un an sabatic, am nevoie. Iar acum în acest moment nu mă interesează prea mult să fac filme”, a declarat Del Toro, fiind întrebat despre viitoarele sale proiecte cinematografice. După ce a asigurat că proiecte precum filmul de animație ‘Pinocchio’ merg ‘bine’, Guillermo del Toro a precizat, în interviul acordat EFE, că își va lua o lungă pauză în cariera sa de regizor.
Un an de repaus, „voi rezista, nu va fi prea greu”, a spus zâmbind Del Toro, care a prezentat joi la Mostra de la Veneția cel mai nou film al său, ‘The Shape of the Water’, care reprezintă prima sa participare în competiția pentru Leul de Aur. Este o peliculă care continuă tradiția fantastică a unor filme ca „Pan’s Labyrinth” (2006) sau „Hellboy” (2004) și care aprofundează conceptul că „dincolo de monstruozitate găsim frumusețe și că în orice normalitate există ceva monstruos”. „Ideea de monstru ca figură a mântuirii este o idee foarte religioasă și foarte personală” și sută la sută mexicană, a subliniat Guillermo del Toro despre noul său film, primit de critici cu aplauze unanime după proiecția sa la Veneția.
Este vorba de o poveste fantastică în care eroii principali sunt un monstru și o tânără mută (interpretată de Sally Hawkins) care se petrece în SUA în anul 1962, o epocă a visării din care americanii s-au deșteptat brusc după asasinarea președintelui John Fitzgerald Kennedy, a explicat Del Toro. Este, a spus el, un film foarte politic în care este vorba despre rasism, sexism și de alte teme clasice. „Nu s-a progresat prea mult de atunci”, este de părere realizatorul american. „Trăim vremuri în care politicienii ne învață despre ceea ce ne unește sau ne separă, sau cât suntem de diferiți unii de alții, ori eu voiam să fac un fim despre puterea dragostei, care nu poate căpăta formă, a încheiat Del Toro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?