Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Palpitaţiile


Adeseori se prezintă la medic unele persoane care acuză apariția unor senzații anormale în regiunea inimii, sub forma unor bătăi sau lovituri neregulate, însoțite uneori de amețeli și senzația de sfârșeală. Aceste bătăi ale inimii, poartă numele de palpitații și apar după consumarea cafelei, a ceaiului negru, alcoolului în cantități mai mari sau în cazul fumatului excesiv sau cu ocazia pubertății, a menopauzei, aerofagiei, a bolilor de stomac sau a glandei tiroide.
 Se manifestă printr-o accelerare subită a frecvenței ritmului cardiac, putând să ajungă la 150-250 bătăi pe minut, să dureze de la câteva minute la ore.
Fenomenele însoțitoare sunt următoarele: anxietate apăsătoare, dureri pulmonare, slăbiciune gene-rală. Au cauze diverse, cum ar fi stresul, agitația, anxietatea, consumul în exces de alcool, cafea, eforturile fizice violențe, boli orga-nice ca inflamarea miocardului, hipoglicemia, hipertensiunea, o funcție în exces a tiroidei.
 
Prevenire și tratament naturist:
-Se evită stresul, excesul de cafea, alcool, exercițiile fizice care supun organismul la efort mărit.
-Se face controlul periodic al tensiunii arteriale.
-Se recomandă exerciții de relaxare, de respirație.
-Se face duș cu jet de apă rece, spălări cu oțet de mere, frecții cu un prosop uscat sau o perie, comprese reci în zona inimii, împachetări cu gheață în jurul gâtului.
-Se beau ceaiuri din următoarele plante: sunătoare, talpa găștii, roiniță, conuri de hamei, tei, păducel, arnică.
-Se aplică uleiuri esențiale din cetină de pin, conuri de hamei, lavandă.
-Se consumă semințe de in, ulei din germeni de grâu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?