Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Ziua limbii române a fost serbată în Piața Unirii


Focșănenii care au trecut ieri prin Piața Unirii au avut parte de un moment deosebit. Reprezentanții Municipiului Focșani au vrut să marcheze Ziua Limbii Române într-o manieră inedită.
Astfel, pe esplanada din Piața Unirii, dansatorii de la Ansamblul folcloric „Èšara Vrancei” au prezentat câteva dansuri tradiționale, iar îndrăgita interpretă Maria Murgoci a cântat pentru cei care au participat la acest eveniment. Alături de artiștii de la „Èšara Vrancei” a fost și directorul teatrului „Maior Gheorghe Pastia” din Focșani, actorul Sorin Francu, care a recitat și povestit în și despre limba română. Trecătorii au primit flyere cu un citat din poezia „Limba română este patria mea” de Nichita Stănescu.

„A vorbi despre limba în care gîndești, a gîndi – gîndire nu se poate face decît numai într-o limbă – în cazul nostru a vorbi despre limba română este ca o duminică”, scrie Nicita Stănescu, care mai apreciază că „Frumusețea lucrurilor concrete nu poate fi decît exprimată în limba română… Ce patrie minunată este această limbă! Ce nuanță aparte îmi dau seama că ea are! Această observație, această relevație am avut-o abia atunci cînd am învățat o altă limbă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?