Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Pamela Anderson a protestat împotriva ținerii animalelor în captivitate, în fața unui parc acvatic din Franța


Actrița Pamela Anderson a cerut marți, în fața parcului Marineland din Antibes, în sudul Franței, ”stoparea capturării și ținerii în captivitate a animalelor”, informează AFP. Vedeta americano-canadiană a declarat că dorește ”să încurajeze oamenii să nu frecventeze acest gen de parcuri, precum Marineland din Franța sau Sea World din Statele Unite”. Aflată singură la Marineland, actrița a susținut că ”argumentul potrivit căruia copiii învață lucruri în parcuri este fals în perioada noilor tehnologii” și că ”este mai bine ca animalele să fie văzute în mediul lor natural”.
Fosta actriță din ”Baywatch” a afișat la intrarea în parc o mică pancartă pe care stătea scris ”Captivitatea ucide, închideți Marineland” având ca semnătură logo-ul organizației Peta (People for the ethical treatment of animals). Vedeta se numără de 25 de ani printre membrii consiliului director, precizează sursa citată. ”Eu susțin această cauză în toată lumea”, a explicat actrița în vârstă de 50 de ani. ”Pentru că acum trăiesc în Franța doresc să continui să rămân activă în țara în care locuiesc”, a precizat ea.
Pamela Anderson, care dă asigurări că ”muncește din greu” pe această temă alături de fosta actriță franceză Brigitte Bardot, o altă militantă pentru drepturile animalelor, a mai organizat astfel de acțiuni în fața amfiteatrului din Nîmes (sud), împotriva coridelor, și în Luc-en-Provence unde a denunțat condițiile de viață ale animalelor din circuri. Această luare de poziție împotriva delfinariului vine după ce precedentul guvern francez a adoptat măsura interzicerii reproducerii în captivitate a delfinilor și orcilor, principalele atracții de la Marineland, decizie contestată în instanță de mai multe parcuri zoologice. ”M-am luptat în Statele Unite pentru o astfel de decizie și a fost o mare victorie”, a subliniat actrița, care speră să îl întâlnească pe Nicolas Hulot, ministrul francez al ecologiei, pentru a discuta despre soarta animalelor de circ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?