Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

GALERIE FOTO : Premiu de excelență și trofeul festivalului „Mărie, draga mea Mărie” pentru Ansamblul „Vornicii” din Păulești


Membrii Ansamblului Folcloric „Vornicii” din Păulești au participat la o serie de activități și manifestări artistice și culturale, scopul fiind acela de a face cunoscute tradițiile și obiceiurile frumoase din localitatea de la poalele Cozei. Astfel, conform datelor frunizate de Mărioara Popa, coordonatorul ansamblului, zilele trecute, „Vornicii” au fost la Festivalul Național de Folclor „Mărie, draga mea Mărie”, desfășurat la Bălțați, în județul Iași. Festivalul a fost organizat de firma „Cărticica cu povești” Sascut și de Primăria Bălțați pe stadionul din localitate.
Evenimentul artistic s-a constituit într-o manifestare a copilăriei, bucuriei și inocenței, sutele de copii prezenți cântând și dansând plini de bucurie și încântare. Festivalul a fost și un prilej de manifestare a spiritului civic, participanții donând bani pentru a se achiziționa rechizite și cărți de povești pentru copiii dintr-un centru din Bacău și alimente pentru un centru de bătrâni. Juriul a fost compus din: Claudia Martinica, solistă de muzică populară – președinte, iar membri au fost Viorica Ostaficiuc – profesoară de canto, Olteanu Cristina – solistă muzică populară, Daniel Budeanu – actor, Felicia Oblesniuc – solistă muzică populară.
„Ziua de 13 august s-a constituit într-o adevărată lecție de istorie, distinsa solistă Felicia Oblesniuc doinind în dialectul huțanilor despre viața acestora și despre dorurile care îi frământă. Dragostea și respectul față de folclor al membrilor Ansamblului Folcloric Vornicii nu au rămas nerăsplătite. Am obținut premiul de excelență pentru autenticitate și trofeul festivalului. Beatrice Maria Soare a fost răsplătită cu premiul I, iar Andreea Buture, Oana Buture, Andra Nicoleta Mănăilă și Miruna Teodora Roiniță premiul al II-lea. Èšinem să mulțumim domnului primar Vasile Astefanei pentru ospitalitate și pentru ziua minunată pe care ne-a prilejuit-o”, a transmis Mărioara Popa, coordonatorul ansamblului.
De asemenea, Vornicii au fost și la Poiana Cristei, unde au scos din lada de zestre „cămașa cu totu”. „De Sfânta Marie, pe 15 august, am avut onoarea să participăm la zilele comunei Poiana Cristei, invitați fiind ai dragii noatre soliste Anamaria Botezatu. Cu acest prilej, am scos din lada de zetre „cămașa cu totu” care era nelipsită din trusoul fetelor de măritat prin anii 80. Mulțumim domnului primar Vlad Petruș pentru că ne-a făcut părtași la această manifestare cultural-artistică!”, a adăugat coordonatoarea ansamblului. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?