Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Bărbat omorât dintr-un pumn; a fost udat cu bere și lovit cu palmele pentru a se trezi


Bărbatul din comuna Pufești, sat Domnești Târg, care în luna iulie și-a omorât un consătean dintr-un pumn, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.
    Conform rechizitoriului, fapta a fost comisă în seara zilei de 20 iulie, în jurul orei 20.00, în timp ce victima și autorul se aflau pe terasa unui magazin din Pufești. În rechizitoriu se arată că inculpatul, Dumitru N., în vârstă de 29 de ani, a lovit victima cu pumnul în zona bărbiei, moment în care aceasta s-a dezechilibrat, a căzut și s-a lovit cu capul de beton.
    Victima a ajuns la magazin împreună cu un prieten. La același magazin a ajuns și inculpatul, împreună cu câțiva membri ai familiei sale. Aceștia din urmă s-au așezat la o masă, în timp ce victima și prietenul său stăteau în picioare pe terasă. La un moment dat, prietenului victimei i-a sunat telefonul, iar acesta a plecat în spatele clădirii pentru a vorbi. În acel moment, victima a mers la masa inculpatului și început să vorbească cu tatăl acestuia. Din senin, inculpatul s-a ridicat de la masă și a lovit victima cu pumnul. În urma loviturii primite, aceasta s-a dezechilibrat și a căzut, lovindu-se cu capul de beton. Când a văzut că nu mai mișcă, inculpatul a ridicat victima în șezut și a început să o ude cu bere, în speranța că își va reveni. I-a mai dat și câteva palme, iar în momentul în care a văzut că victima nu reacționează, i-a dat drumul pe spate, moment în care tânărul s-a lovit din nou la cap. În acest moment, agresorul s-a urcat în căruță și a fugit.
    În momentul în care amicul victimei s-a întors pe terasa barului, a văzut-o pe aceasta zăcând fără suflare într-o baltă de sânge. Imediat, bărbatul a sunat la 112, iar la fața locului au ajuns polițiștii și o ambulanță. Cadrele medicale nu au mai putut face nimic pentru bărbatul lovit, fiind declarat decesul.
    Bărbatul care a comis fapta a fost prins ulterior la Adjud, fiind arestat preventiv. La audieri el nu a negat că a lovit victima. A spus că aceasta i-a dat prima dată cu palma și a scos și un briceag, iar el nu a făcut altceva decât să se apere. În timpul anchetei s-a stabilit că susținerile inculpatului nu sunt reale, în sensul că nu a reieșit că între cei doi ar fi existat o altercație și nici că victima avea briceag, așa cum a susținut inculpatul. În dosar, un bărbat la care victima lucra se constituie parte civilă cu suma de 5.000 lei, bani care reprezintă cheltuieli de înmormântare.
    Ieri, magistrații de la Tribunalul Vrancea au luat în discuție propunerea procurorilor cu privire la prelungirea măsurii arestării preventive, cerere pe care au admis-o. „(…) constată ca fiind legală și temeinică măsura arestării preventive luată față de inculpat (…) în prezent aflat în Centrul de reținere și arest preventiv Vrancea și în consecință, menține măsura preventivă a arestării preventive dispusă față de acesta prin încheierea judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vrancea (…) Cu drept de contestație în 48 de ore de la comunicare. (…) 16.08.2017”, este decizia instanței.
    De altfel, Dumitru N. nu este la prima abatere. El a mai fost condamnat pentru furt și act sexual cu un minor. A mai avut pedepse și pentru loviri sau alte violențe, dar și pentru vătămare corporală.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?