Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

VIDEO: Un IT-ist de 37 de ani și-a înjunghiat copilul de 5 ani cu un cuțit și l-a strâns de gât, apoi s-a sinucis


Incident șocant sâmbăta seara într-o familie de bucureșteni cu origini în comuna Fitionești, județul Vrancea. Un bărbat de 37 de ani, IT-ist la o firmă care asigură servicii de securitate și medicale, a vrut să-și omoare copilul de numai 5 ani, după care s-a sinucis, intrând cu mașina într-un copac.
    Copilul era la Fitionești împreună cu bunicii, care locuiesc tot în capitală, după cum ne-au spus surse oficiale. Nu venise pentru prima dată aici, ci își petrecuse mai multe vacanțe la Fitionești alături de bunici. Cu două zile înainte de a veni în Vrancea, bărbatul de 37 de ani ar fi avut un comportament neobișnuit și ar fi insistat să vină la Fitionești, să-și vadă copilul, lucru care s-a și întâmplat. Nu a venit singur, ci împreună cu sora, care a vrut neaparat să-l însoțească, deoarece era îngrijorată din cauza sa.
Sâmbătă, bărbatul și-a petrecut toată ziua cu micuțul și totul ar fi fost  normal. Nici o clipă familia nu s-a gândit la ce avea să se întâmple seara, atunci când acesta a pus mâna pe un cuțit, s-a dus în casă peste copil și l-a atacat. Anchetatorii ne-au spus că micutul a fost înjunghiat de două ori în abdomen, după care tatăl i-ar fi lărgit rana și i-ar fi scos intestinele afară. Văzând că nu moare, l-a strâns apoi pe micuț de gât.

Salvat de la moarte de rude

Norocul copilului a fost că rudele i-au auzit țipetele și au mers imediat în casă pentru a vedea ce se întâmplă. Imaginea a fost de groază. Bărbatul era peste trupul firav al copilului și se chinuia să-i curme acestuia viața. Rudele s-au luptat cu bărbatul din răsputeri pentru a-l scăpa pe micuț din mâinile lui. Acestea au fost nevoite chiar să-l și muște. „Copilul se afla la Fitionești împreună cu bunicii, iar la sfârșitul săptămânii tatăl a venit să-l viziteze. În seara zilei de sâmbătă, acesta a luat un cuțit și l-a înjunghiat pe copil în abdomen, după care a încercat să-l sugrume. Au intervenit rudele, moment în care bărbatul s-a urcat în mașină și a plecat, iar pe raza orașului Panciu a intrat cu autoturismul într-un copac. În urma accidentului a rezultat decesul conducătorului auto. A fost întocmit un dosar penal și se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la omor. Urmează să stabilim ce s-a întâmplat cu exactitate, dar și dacă a fost vorba despre un accident sau sinucidere. Cercetările nu sunt finalizate”, ne-a declarat procurorul Nicolae Pîrcălăbescu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea.

Copilul a fost operat; starea sa este stabilă

    Imediat după ce s-a produs nenorocirea, rudele au sunat la 112 și au anunțat cele petrecute. O ambulanță a ajuns la casa familiei din Fitionești, l-a preluat pe copil și l-a adus la Spitalul Județean Focșani, acesta fiind băgat direct în sala de operație. „Băiețelul a ajuns la unitatea medicală cu plagă înjunghiată penetrantă și a fost operat de urgență. În prezent starea lui este stabilă, fiind conștient. Acesta este internat la Terapie”, a declarat, duminică, Alina Cosma, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean.
    După ce și-a chinuit copilul, despre care cunoscuții spun că îl iubea enorm, bărbatul s-a urcat la volanul mașinii sale, o Dacia, și a demarat în trombă. Nu a parcurs o distanță prea mare, pentru că în cartierul Satul Nou, din orașul Panciu, mașina pe care o conducea s-a oprit într-un copac de pe marginea drumului. Impactul a fost puternic, iar bărbatul a murit pe loc. Rămâne ca anchetatorii să stabilească dacă a fost vorba de un accident sau de sinucidere. În acest moment, anchetatorii cred că este vorba de sinucidere. „La data de 12 august a.c., ora 23.45, pe DN 2 L, în afara orașului Panciu, un bărbat de 37 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un copac de pe partea dreaptă a sensului său de mers. În urma producerii evenimentului rutier, a rezultat decesul conducătorului auto. În cauză a fost întocmit dosar penal”, au transmis reprezentanții IPJ Vrancea.

Divorțul și teama de a nu-și pierde copilul, motivele nenorocirii

    Motivele pentru care bărbatul a vrut să-și omoare copilul ar fi acelea că soția sa ar fi intentat divorț și i-ar fi spus că își dorește ca micuțul să rămână cu ea. Rudele bărbatului nu știu ca el să fi avut alte probleme care să-l fi putut determina să vrea să-și omoare copilul și apoi să se sinucidă.
    Cele petrecute a șocat pe toată lumea. Cunoscuții spun că este o familie de oameni gospodari, respectabili, iar bărbatul de 37 de ani își iubea foarte mult copilul, el și micutul fiind foarte atașați unul de celălalt.
    De altfel, jurnaliști din presa centrală au mers la domiciliul bărbatului și au discutat cu vecinii acestuia, toți spunând despre el că era un băiat educat, respectuos, muncitor și că își iubea foarte mult copilul. Cu toții s-au arătat șocați de cele petrecute la Fitionești.

18 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?