Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

ULTIMA ORĂ! Atac terorist la Barcelona; mai mulți răniți după ce o furgonetă a intrat în pietoni pe artera Rambla


Poliția spaniolă a confirmat miercuri după-amiază un atac terorist la Barcelona, unde o furgonetă a pătruns în pietonii aflați pe artera Rambla, informează presa locală. 
După ce a pătruns în mulțime, autorul atacului a abandonat vehiculul și a fugit. Conform primului bilanț, mai multe persoane sunt rănite.
Martori oculari vorbesc despre panica creată la fața locului, oamenii fugind pentru a se adăposti. 
Presa spaniolă relatează și despre o luare de ostatici de către două persoane înarmate într-un restaurant din apropiere.
Autoritățile au izolat zona, iar stațiile de metrou au fost închise.
UPDATE 1!!! 
Potrivit Mediafax, cel puțin două persoane au murit, iar alte aproximativ 20 au fost rănite în incidentul rutier produs joi după-amiază în centrul orașului spaniol Barcelona. Poliția spaniolă a confirmat că incidentul rutier a fost un act deliberat, însă deocamdată nu se poate stabili că a fost atac terorist, mai scrie Mediafax.

UPDATE 2!!!
MAE transmite că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535 și +34 934 344 223; apelurile sunt redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de operatorii Call Center în regim de permanență.
UPDATE 3!!!
Cel puțin 13 oameni și-au pierdut viața în urma atentatului de joi, de la Barcelona, transmite din surse ale poliției postul local de radio Cadena Ser, preluat de Reuters.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?