Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Sport și cunoașterea naturii – Semimaraton și Cross Country, pentru Merișor!


Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice Vrancea, în colaborare cu Agenția pentru Protecția Mediului Vrancea, cu sprijinul Fundației pentru Patreneriat și Mol România vor organiza, în ziua de 9 septembrie, competițiile sportivă „Cross Country XC – Focus Natura” și „Semimaratorul Focus Natura” .
 Organizatorii își propun să conștientizeze „participanții cu privire la importanța conservării valorilor naturale” din ariile protejate, să promoveze alergarea în natură, stilul de viață sănătos și „implicarea comunității locale” în promovarea sportului, a mișcării pentru sănătate.    
Va fi, de fapt, o competiție complexă, care va avea două probe.
La ora 9,30, va începe semimaratonul de 21 kilometri, iar la ora 15,30, proba de Cross Country XC, de 30 km, cu biciclete, cu parcursul prin Biliești, Ciușlea, Rădulești, cu startul și sosirea la intrarea în rezervația naturală Pădurea Merișor – Cotul Zătuanului, din aria satului Biliești. Traseele propuse de organizatori se suprapun potecii tematice  „Lumea secretă din Pădurea Merișor și Pădurea Neagră”.
Traseele vo fi „în mare parte, pe pământ,/iarbă, parțial, sectoare de drum cu pietriș sau/și asfalt” va  „străbate zone de pădure, teren agricol, poieni și sate”. Concurenții clasați pe locurile 1,2 și 3 vor primi medalii și toți participanții care vor termina cursa de semimaraton vor primi diplome.
Traseul de Cross Contry XC va avea 15 km., urmând ca participanții să-l parcurgă de două ori! Doar cei care termină cursa vor primi certificat de participare.
Persoanele care doresc să ia parte la competiție pot afla informații suplimentare pe site-ul www.acdb.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?