Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

Continuă proiectul de asfaltare și modernizare a străzilor din Odobești


Lucrările de asfaltare în orașul Odobești continuă într-un ritm susținut. Primarul Daniel Nicolaș a declarat că infrastructura orașului Odobești va fi modernizată. „Lucrările de modernizare a străzilor Nicolae Bălcescu, Victoriei și Nicolae Ioniță (între str. Beciul Domnesc și Mărășești) au fost finalizate. Au fost realizate trotuarele și puse borduri, iar strada a fost asfaltată și turnat stratul de uzură”, a spus primarul Daniel Nicolaș. Autoritățile locale derulează proiectul de reabilitare a străzilor din oraș. Este vorba de reabilitarea, asfaltarea și refacerea trotuarelor la 38 de străzi. Investiția se derulează prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).  „Practic avem două proiecte mari de infrastructură, de reabilitare stradală, prin care 38 de străzi sunt asfaltate în orașul nostru”, a precizat primarul Daniel Nicolaș. Valoarea contractului este de aproximativ 7,5 milioane de lei. Primarul a arătat că proiectul, derulat pe doi ani, include mai multe etape. În prima etapă sunt prinse la reabilitare următoarele străzi, cu trotuarele aferente: Smârdan, D. Gherea , Republicii , D. Cantemir , Cuza Vodă, T. Vladimirescu , Dogăriei , Victoriei , N. Bălcescu, Obor , N. Ioniță , Rosetti, Åžt. O. Iosif , Beciul Domnesc. În etapa a doua sunt prinse următoarele străzi: Muncii, C. Diea, Măgura, Cazacli, Meteor, Podgoriei, Câmpului, Åžcoala Viticolă , 1 Mai, Calea Ivăncești, Stadionului , Fdt. Stadionului , Fdt. Ștefan Cel Mare , Fdt. N. Ioniță , Avram Iancu , Mărășești. Prof. Odobesteanu , Giurăscu.
    În etapa a treia sunt incluse străzile Ghimișești , Trei Eroi , Strada Bisericii și Unirea, iar în etapa a patra străzile de interes local: E. Grigorescu , Viitorului, G. Dragalina, Barbu Lăutarul, G. Rafael, B. Delavrancea, Viticulturii , Păcii, E. Teodoroiu, Cetatea Crăciuna , N. Iorga, Mihai Eminescu , Panduri , Sf. Ilie, Strada Gării, Ulița Duca. În etapa a cincea sunt incluse toate străzile din cartier plus cele care fac legătură cu Șoseaua Vrancei din str. Trei Eroi, dar și legătura cu DN 2D.     Primarul Daniel Nicolaș a precizat că Primăria Odobești va derula alte două proiecte pentru care s-a obținut finanțare prin PNDL. Este vorba de modernizare, reabilitare și dotare Liceul tehnologic Odobești, în valoare de 4 milioane de lei și reabilitarea drumului de legătură DN 2D-DN 2M și modernizare rețea stradală locuințe ANL și strămutate cartier Sturza, proiect în valoare de peste 13 milioane de lei.
    La nivelul orașului Odobești se mai află în derulare și proiectul privind  asfaltarea unor drumuri de exploatație agricolă. „Am demarat proiectul de investiții privind modernizarea drumurilor de exploatare agricolă. Prin intermediul acestui proiect sunt modernizați și asfaltați aproximativ 8 kilometri de drumuri agricole care deservesc o suprafață agricolă de aproximativ 480 hectare de vie, drumuri care fac legătura între DN 2M și DN 2D, dar și între Cartierul Sturza, strada Podgoriei, strada Mărășești”, a precizat primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș.  Până la acest moment au fost asfaltate următoarele drumuri: Drumul de legătură Cazacli – Podgoriei; Drumul de legătură Gara Unirea – Șoseaua Vrancei; Drumul de legătură Unirea – str Podgoriei; Drumul de legătură Beciul Domnesc – N. Iorga; Drumul de legătură str Ivăncești-Șoseaua Vrancei; Drumul de legătură Gara Unirea – str Trei Eroi.

Proiecte implementate cu sprijinul președintelui Marian Oprișan

    Primarul a precizat că toate proiectele realizate sau aflate în derulare în orașul Odobești au devenit realitate cu sprijinul președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. „În numele odobeștenilor țin să îi mulțumesc președintelui Marian Oprișan pentru sprijinul acordat în obținerea și derularea proiectelor de anvergură pe care le avem în orașul Odobești. Este vorba de sistemul de alimentare cu apă, sistem de alimentare cu gaze, canalizare, refacerea digurilor de protecție a orașului, construcția de locuințe, asfaltarea și reabilitarea străzilor și trotuarelor din oraș, reabilitarea spitalului și a unităților școlare. Sunt doar câteva din proiectele realizate cu sprijinul președintelui Marian Oprișan”, a precizat Daniel Nicolaș.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?