Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Solidaritate pentru o fetiță de 14 ani! Delia Nicoară are nevoie de bani pentru tratamentele de recuperare prin care să-și recapete sănătatea și mersul


O fetiță de 14 ani din urbea noastră este operată astăzi pentru a doua oară la glezna piciorului stâng unde, în urmă cu doi ani, i-a apărut o formațiune tumorală. Ea se află acum în Centrul de traumatologie ortopedică AOU Careggi Firenze din Italia, acest lucru fiind posibil ca urmare a oamenilor generoși și cu suflet mare, care i-au înțeles suferința și i-au donat banii necesari pentru intervenția chirurgicală. Va urma însă o lungă perioadă de recuperare, obligatorie pentru redobândirea sănătății. Iar pentru asta, micuța Delia Nicoară, elevă la Școala Gimnazială „Anghel Saligny” din Focșani, are mare nevoie de noi. Părinții ei au făcut eforturi imense pentru a face față singuri tuturor costurilor impuse de prima operație, cea de a doua a putut fi plătită cu cei 5000 de euro donați de semenii care au avut mărinimia să-i ajute și care și-au dorit anonimatul, însă acum, pur și simplu, nu mai au de unde să mai facă rost de bani pentru a-i plăti copilei lor tratamentele de recuperare. Cine dorește să ajute această fetiță, poate dona orice sumă de bani în conturile deschise la Raiffesen Bank pe numele mamei, Ciobotaru Florentina Mihaela, astfel: RO95RZBR0000060011078605 (EURO); RO87RZBR0000060010954589 (RON); Cod Swift RZBRROBU; BIC Raiffeisen Bank – RZBR. Puteți, de asemenea, să dați o mână de ajutor cumpărând obiectele licitate pe grupul „Alături de Delia” de pe Facebook.

    Delia Nicoară avea doar 12 ani când o durere nefirească a început s-o chinuie, umbrindu-i veselia copilăriei. Copila simțea tot mai acut durere la mers la glezna stângă, unde i-a apărut și o tumefacție. Dacă inițial părinții au crezut, așa cum ar crede oricine, că acestea s-au produs în urma vreunei lovituri sau a unui pas pus greșit, după câteva luni în care durerea s-a acutizat, aceștia s-au decis să o ducă pe Delia la medic. Nici prin visele cele mai urâte nu le-a trecut, însă, acestor oameni că micuța lor va primi un diagnostic care îi va aduce atâta suferință, și de care ei n-au auzit vreodată: chist osos anevrismal. Adică, o formațiune de natură benignă formată din țesut fibros la nivelul căruia există cavități pline cu sânge. 
Vestea bună a fost că Delia se poate vindeca în urma unei operații. Părinții ei au făcut tot posibilul, și-au cheltuit toare resursele ca fetița să ajungă la cel care era apreciat ca fiind cel mai bun medic specialist, și anume profesorul doctor Burnei. Intervenția chirurgicală a avut loc în data de 5 decembrie 2015. Apoi, încet, încet, durerile au dispărut și cu toții credeau că după atâta suferință, Delia s-a vindecat. Că își va putea trăi copilăria așa cum orice copil ar trebui s-o facă: plină de veselie, bucurie și zbor spre un viitor împlinit și fericit. Dar…

Boala a recidivat

    Dar, în urmă cu două săptămâni, a durere acută a săgetat piciorușul fetiței, o durere cunoscută, pe care micuța n-a vrut și n-a crezut că o va mai simți vreodată. O durere apărută exact în locul operației, care a trimis-o urgent, din nou, la medic. Și tot o radiografie a dezvăluit crunta realitate: boala a recidivat, Delia fiind diagnosticată cu tumoră benignă a osului și cartilajului articular. Și disperarea părinților, la fel. Au căutat cu înfrigurare o clinică în străinătate, unde fetița lor să fie operată cu succes, așa încât boala să nu mai recidiveze. Și au găsit Centrul de traumatologie ortopedică AOU Careggi Firenze din Italia, unde Delia a fost programată pentru intervenția chirurgicală, astăzi. Numai că aceasta costă 5200 de euro, bani pe care părinții ei nu îi aveau.
Fără îndoială că Delia s-a născut sub o stea norocoasă, iar îngerașul ei păzitor i-a adus în ajutor oameni cu suflet mare. Astfel, într-o perioadă record, cu ajutorul prietenilor și a focșănencei Corina Baraghin, care a creat pentru această copilă grupul public pe Facebook „Alături de Delia”, s-a strâns suma necesară. „În viață avem tot, uneori prea mult, alteori, credem noi, prea puțin! Când devii părinte, îți dorești din ce în ce mai puțin pentru tine, îți dorești pentru puii tăi sănătate, fericire și să aibă ei o viață lină, că tu te descurci. Am cunoscut-o pe mama Deliei în campania desfășurată pentru alt îngeraș. Un om care a venit cu tot ce a putut să ajute, un om care alerga pentru copilașii ei, pentru alt copilaș, o mână de om, dar cu un suflet cât universul. Astăzi, are nevoie ca noi să alergăm, astăzi are nevoie de noi toți, pentru îngerașul ei. Delia va intra în operație miercuri (astăzi – n.r.), haideți să îi lipsim măcar de grija banilor”, a transmis focșăneanca Corina Baraghin, cea care a creat grupul „Alături de Delia”.
„Din păcate boala a recidivat într-o formă mai agresivă. Dacă în anul 2015, părinții Deliei au facut față singuri tuturor costurilor, de data aceasta au nevoie de noi. Acum se afla în Italia, Carregi-Firenze, așteptând pline de speranță data când Delia va fi programată la operație. Haideți să ne mobilizăm, să venim într-un număr cât mai mare, alături de Delia și mama ei”, a fost îndemnul Corinei Braghin, care a avut ecou atât de mare în inimile oamenilor, încât suma necesară s-a adunat într-o perioadă incredibil de scurtă.

Delia are nevoie în continuare de bani!

    După această a doua intervenție chirurgicală, pentru Delia va urma o lungă și dificilă perioadă de recuperare. Tratamentele vor fi făcute tot în Italia și vor costa și acestea foarte mult. Părinții copilei efectiv nu mai au resurse financiare, singura speranță fiind tot generozitatea noastră, a tuturor. Punând mână de la mână, îi vom putea dărui, împreună, acestei fetițe, sănătatea. 
Așadar, dacă doriți să donați orice sumă de bani, o puteți face în conturile deschise la Raiffeisen Bank pe numele mamei, Ciobotaru Florentina Mihaela, astfel: RO95RZBR0000060011078605 (EURO); RO87RZBR0000060010954589 (RON); Cod Swift RZBRROBU; BIC Raiffeisen Bank – RZBR.
    Puteți, de asemenea, să dați o mână de ajutor cumpărând obiectele licitate pe grupul „Alături de Delia” de pe Facebook. Astfel, cu un simplu gest de generozitate, veți face posibilă, pentru Delia, minunea vindecării!

12 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?