Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Liceeni vrânceni, premiați la concursul național InfoEducație


Liceenii vrânceni au obținut rezultate bune la concursul național de informatică InfoEducație. Astfel, cea mai apreciată lucrare a unui elev din județul nostru a fost „R.A.P.” prezentată de Daniel Ursu-Balaci, de la Colegiul Național Unirea, la secțiunea „roboți”. Lucrarea, coordonată de profesoara Liliana Neșu, s-a clasat pe locul II cu 139 de puncte și chiar dacă nu a obținut cel mai mare punctaj, a fost o lucrare foarte apreciată, potrivit informațiilor furnizate de profesorul Emil Onea. „A fost o ediție deosebită, am avut un copil remarcabil la secțiunea roboți. A fost unul dintre cei mai buni copii din concurs, de la noi din Vrancea”, a transmis profesorul Onea. La secțiunea „roboți”, locul I a fost obținut de Sima Gabriel și Mihai Sima de la Colegiul Național Nichita Stănescu Prahova, cu 149 de puncte. Ei au prezentat lucrarea „Alexa Humanoid”. Lucrarea „DriveJR – mașină inteligentă” a lui Josanu Rareș-Ionuț, de la Palatul Copiilor din Iași, s-a clasat pe locul III, cu 132 de puncte.
În Vrancea a rămas și o mențiune, la secțiunea „educațional”, obținută de Liceul Teoretic „Ioan Slavici” prin eleva Laura Florina Èšălină. Lucrarea „Memorie și învățare”, coordonată de profesoara Maricica Apreutesei, a fost notată cu 105 puncte.
La secțiunea web, Vrancea se află pe poziția a cincea cu lucrarea „HealthLog”, prezentată de Andrei Pătrașcu, elev la Liceul Pedagogic Spiru Haret din Focșani. Elevul, coordonat de profesorul Marius Măciucă, a obținut 54 de puncte, cărora li s-au adăugat alte 28 de la proba „Open”, el totalizând 82 de puncte.
Cea dea XXIV-a ediție a concursului de informatică a cuprins cinci secțiuni, la care elevii din județul nostru au participat cu lucrări. Trebuie știut faptul că, timp de 2 zile, 157 de elevi au prezentat cele 127 proiecte înscrise la categoriile aplicații web, software educațional, software utilitar, roboți și multimedia. Juriul fiecărei categorii a decis cele mai bune 5 proiecte, iar echipele astfel desemnate s-au calificat în proba de open, unde timp de 24 de ore au dezvoltat un proiect de la zero, pe o temă aleasă de comisia InfoEducație. Săptămâna trecută, liceenii pasionați de informatică au prezentat diferite lucrări de specialitate, precum și sesiuni de comunicare pe teme de inginerie softwer.
Tot în cadrul competiției, s-a desfășurat și un concurs pe echipe, ce a presupus realizarea unei lucrări ce trebuia să îmbine elemente de proiectare, programare și disign.

Ministrul Gabriel Petrea, prezent la Gălăciuc

Anunțarea câștigătorilor a fost un eveniment în sine, dat fiind faptul că s-a făcut în prezența ministrului pentru Dialog Social, focșăneanul Gabriel Petrea, absolvent de informatică la Colegiul Național Unirea din Focșani. Acesta le-a transmis elevilor prezenți la Gălăciuc că trebuie să se adapteze la tehnologie, mai ales că în această perioadă apar mereu meserii noi pe piață, pe care cei tineri le pot accesa cu ușurință dacă își însușesc noile tehnologii.
Și secretarul de stat din Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Maria-Manuela Catrina, a apreciat lucrările prezentate de liceeni, cărora le-a lansat și o provocare pentru anul 2019, când România va deține președinția Consiliului Uniunii Europene, și le-a cerut să vină cu astfel de lucrări ingenioase. Sergiu Tomescu, consilier ministru în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, s-a declarat uimit de lucrările copiilor care au venit la Gălăciuc, acesta cerând mai multe informații despre tabără, pentru a căuta soluții de îmbunătățire a condițiilor ce sunt oferite.
Organizatorii concursului le-au pregătit și un moment deosebit celor prezenți sâmbătă în tabăra de la Gălăciuc, cu ajutorul elevilor de la Școala Paltin, care au susținut un moment artistic impresionant.
InfoEducație este un concurs dedicat pasionaților de IT, care au venit în Vrancea cu lucrări care mai de care mai ingenioase, pe care le-au prezentat la cea de a XXIV- ediție a concursului. Reamintim că în perioada 31 iulie – 6 august s-a desfășurat la Centrul de Agrement Gălăciuc – Tulnici, în conformitate cu precizările cuprinse în Calendarul concursurilor naționale școlare finanțate de Ministerul Educației Naționale în anul școlar 2016-2017, etapa națională a Concursului InfoEducație. Concursul a fost organizat de Ministerul Educației Naționale, Ministerul Tineretului și Sportului, Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Vrancea, Colegiul Național Unirea Focșani, precum și de Uniunea Profesorilor de Informatică din România.
InfoEducație este un concurs ce se organizează din anul 1994 și este dedicat elevilor cu aptitudini, înclinații și interes pentru crearea aplicațiilor informatice, atât de la profilul informatică cât și de la alte profile, și se desfășoară în patru etape: pe unitatea școlară, locală, județeană și națională.

Rezultatele la toate categoriile de concurs pe https://infoeducatie.ro/rezultate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?