Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

GALERIE FOTO : Oamenii de sport – pledoarie pentru terenurile de la LPS Focșani!


Respingerea în Consiliul Local al Municipiului Focșani a solicitării de trecere a terenului de la Liceul nr. 1 la Liceul cu Program Sportiv pentru amenajarea a trei terenuri de tenis, dintre care, unul, acoperit și a două terenuri multifuncționale, l-a determinat pe directorul LPS, profesorul Petruț Mihai, să organizeze, ieri, o conferință de presă. Întâlnirea cu ziariștii, la care au participat mai mulți oameni de sport din municipiu, a fost făcută pe terenurile, acum, virane, care ar urma să devină loc pentru sport!
    Petruț Mihai, care este și consilier local, a respins orice idee de abordare politică a problemei trecerii terenurilor la LPS pentru amenajarea unei „baze sportive decente”. Singura politică pe care o face în acest caz este cea a sportului, pentru că proiectul se adresează tuturor tinerilor din municipiu, chiar dacă primii beneficiari vor fi cei peste o mie de elevi de la liceele nr. 1 și LPS care au mare nevoie de spațiu pentru activitățile specifice. „Acum proiectul este blocat, dar ne menținem speranța că în următoarea ședință să găsim bunăvoință la colegii noștri și să fie aprobat. Mai multe terenuri de sport va însemna că vor fi mai puțini copii și tineri în fața calculatoarelor și mai mulți ce vor merge pe terenurile de sport care înseamnă și sănătate, nu doar performanță”, a mai spus Petruț Mihai.
    Prezent și el la conferința de presă, profesorul Viorel Ciubotaru, directorul CSM Focșani 2007, a făcut un apel către toți cei care pot contribui la deblocarea proiectului: „Să ne unim forțele și să facem un lucru de mare interes pentru comunitatea municipiului, în general și apoi pentru comunitatea sportivă! Toți avem nevoie de astfel de terenuri, nu doar aici! Pentru inițiere, pentru performanță! Sportul înseamnă sănătate, ajută la dezvoltarea inteligenței, adaptabilității copiilor și tinerilor pentru provocările din societate! Sportul nu are culoare politică. Are culoarea performanței! De aceea, cred că este neapărat nevoie ca terenurile de tenis și cele multifuncționale să fie amenajate cât mai repede. Vedeți, că pe niște suprafețe cu terenuri virane, așa cum sunt acestea, nu poate face nimeni sport, în condițiile în care actualele spații pentru sport – săli, terenuri – sunt supraaglomerate!”
    A venit la întâlnirea cu presa, la LPS, și antrenorul de tenis Bogdan Nicolae, de la Tenis Club Focșani, club privat, care a spus că susține orice proiect de educație prin sport și pentru sport. „Susținem proiectul și dorim să se realizeze, tot așa cum susținem orice proiect în acest domeniu, public sau privat. Și dorim ca și municipiul să susțină proiectele noastre, ale mediului privat. Este în interesul copiilor, al tuturor celor care doresc să facă sport!”  
    În manieră asemănătoare s-au exprimat și ceilalți oameni de sport care au fost la întâlnirea cu presa ieri, la LPS Focșani, în marginea unuia dintre terenurile virane care arată ca în fotografiile alăturate și care merită altă soartă. Aceea de a deveni terenuri de sport pline cu copii și tineri de dimineața până seara! Așa cum este stadionul Milcovul și cum sunt terenurile de tenis din Focșani Sud și chiar și Stadionul Tineretului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?