Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Două posturi de învățătoare, vacante și după ședința de titularizare; încurcătură la atribuirea catedrei de religie la Liceul Dumitrești


Doar 22 de profesori, care au obținut medii peste 7 la examenul național de titularizare din 12 iulie, s-au și titularizat ieri, în ședința publică organizată la  Inspectoratul Școlar Județean Vrancea (ISJ). De remarcat este faptul, că spre deosebire de anii trecuți, anul acesta au fost ocupate majoritatea posturilor de educatori și învățători, care au fost și cele mai multe de altfel. Astfel, din cele 13 posturi de învățători, din care două pe învățământ special, s-au ocupat 11, respectiv cele care vizează învățământul tradițional. Cele două posturi rămase neocupate sunt la Liceul Pedagogic „Spiru Haret” Focșani, dar sunt pentru clase de step by step, ceea ce presupune ca doritorii să aibă atestat pentru a putea preda. Din experiența anilor trecuți, se pare că mulți profesori preferă să predea în mediul rural și să facă naveta, decât să obțină acest atestat și, mai mult decât atât, să stea mai mult de 4 ore pe zi la școală. De asemenea, o educatoare a fost titularizată la o grădiniță privată din municipiul Adjud.
Deși ISJ Vrancea a scos la concurs 86 de posturi titularizabile, doar 22 au fost ocupate ieri. Trebuie spus faptul că au fost cadre didactice care, deși aveau medie pentru titularizare, au renunțat fiindcă nu le-a convenit ce posturi sunt vacante. Aceștia au prioritate la ședința publică din 28 august, când se vor împărți posturile netitularizabile, disponibile pe perioade determinate, mai mici de 4 ani. În ședința publică de repartizare de ieri s-a titularizat și Viorel Èšâru (FOTO), profesorul care a obținut singura notă de 10 din Vrancea la Titularizare. Profesorul va preda educație fizică și sport la liceul din Vidra.
O situație specială a fost la disciplina religie ortodoxă, unde a fost un singur post scos la concurs, la liceul din Dumitrești, iar candidatul cu cea mai mare notă, care ar fi vrut să se titularizeze, nu avea modulul psihopedagogic II, necesar pentru a putea preda în învățământul liceal, asta deși orele erau pentru clasele primare. Dar cum acest aspect nu a fost precizat de conducerea liceului din Dumitrești la anunțarea postului, în sistem a fost introdus un post vacant la liceu.
Deoarece la mai multe discipline nici un candidat nu a reușit să obțină medie de titularizare, în urma ședinței din 26 iulie nu au fost ocupate mai multe posturi. Dintre acestea amintim 3 posturi de artă vocală de la Liceul de Artă „Gheorghe Tattarescu” din Focșani. Tot aici mai sunt disponibile și 5 posturi de muzică instrumentală. Singurul post titularizabil de la chimie a rămas disponibil în continuare, pentru că nici un candidat nu a obținut 7 la examen.

Rămân disponibile și un post de dans contemporan la Palatul Copiilor din Focșani, două posturi de educație fizică și sport cu specializările rugby și handbal, un post la specializarea chimie alimentară la Liceul Tehnologic Odobești, două posturi de psihologie generală și medicină generală la școala Postliceală „Vasile Alecsandri”. Nici pentru orele de pictură și desen sau cele de limbă maternă romani nu s-a calificat nimeni la prima ședință de repartizare a posturilor din învățământ.
Potrivit metodologiei în vigoare, conducerile unităților școlare sunt obligate să transmită către ISJ toate orele disponibile în școli, după fiecare procedură de repartizare a posturilor. Următoarea ședință de atribuire a posturilor vacante în școlile din Vrancea va avea loc pe 28 august, când vor fi afișate și posturile vacante pe perioadă determinată. Atunci vor putea opta pentru un loc de muncă la catedră toți cei care au promovat examenul de titularizare, adică au obținut cel puțin nota cinci. Trebuie știut faptul că prioritate pentru alegerea posturilor vor avea dascălii care au obținut note de titularizare, dar care nu au ocupat post în ședința de ieri, fie au refuzat postul pus la dispoziție în speranța că vor avea opțiuni mai bune în august.
Monitorul de Vrancea prezintă lista cu cadrele didactice care s-au titularizat în ședința publicăde ieri:
1. Marius-Viorel Èšâru, profesor de educație fizică și sport la Liceul „Simion Mehedinți” Vidra
2. Mănăilă Roxana-Adriana, educatoare la grădinița din Vulcăneasa, comuna Mera
3. Cristoiu Cornelia, educatoare la Grădinița Șindrilari, comuna Reghiu
4. Manea Camelia, învățătoare la Centrul Școlar pentru educație incluzivă Măicănești
5. Rotaru Ana-Maria, învățătoare la școala din Slobozia Bradului
6. Oprea Daniela, învățătoare la școala din Slobozia Bradului
7. Anton Simona, învățătoare la Școala”Simion Mehedinți” Soveja
8. Tîlvăr Daniela, învățătoare la școala din Slobozia Bradului
9. Poiană Alina-Mihaela, învățătoare la școala din Răcoasa
10. Chitacu Violeta, învățătoare la școala din Năruja
11. Toma Simona, învățătoare la școala Răiuți
12. Vasile Ana-Maria, învățătoare la școala din Slobozia Bradului
13. Profir Mihaela-Emilia, învățătoare la școala din Nănești
14. Constantin Roxana-Valentina, învățătoare la școala din Slobozia Bradului
15. Condrat Cristina-Alina, învățătoare la școala din Cîmpuri
16. Dicu Șerban Alexandra, profesor de limba engleză la școala din Tîmboești
17. Postolache Alina-Mihaela, profesor de limba franceză la școala din Tâmboești
18. Grigoraș Geta-Alina, profesor de matematică la școala din Slobozia Bradului
19. Facină Liliana, profesor de matematică la școala din Boghești
20. Pădurice Elena, profesor de psihopedagogie în Focșani
21. Paraschivescu Alina, profesor de psihopedagogie în Adjud
22. Hărăbor Maria, profesor de religie la Dumitrești.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?