Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Bătaie în Arestul Poliției; gelozie dusă la extrem la Sihlea


Un tânăr de 28 de ani, din Focșani, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe. Conform rechizitoriului, fapta a fost comisă la data de 13 octombrie 2016, dată la care inculpatul se afla în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, fiind arestat preventiv într-o altă cauză. Victima sa a fost un bărbat cu care împărțea camera și care a ajuns în arest pentru omor.
    Conform rechizitoriului, în ziua cu pricina, între inculpatul V. I. S. și partea vătămată s-au iscat niște discuții în contradictoriu. Supărat, inculpatul a lovit partea vătămată cu pumnul în zona feței atât de tare încât i-a provocat acesteia o fractură de unghi mandibular. Scandalagiul a fost potolit de un polițist, ulterior el fiind și mutat într-o altă încăpere, pentru a nu mai avea conflicte cu partea vătămată. Bărbatul lovit a ajuns la spital pentru că i se umflase fața, iar în urma investigațiilor a fost diagnosticat cu fractură de unghi mandibular și a primit 35-40 de zile de îngrijiri medicale pentru refacere. În acest caz s-a făcut și o cercetare disciplinară, în urma căreia inculpatului i s-a interzis să mai primească vizite pentru o perioadă de 3 luni.
    La audieri inculpatul a recunoscut că a lovit partea vătămată și a avut și o explicație. Aceea că a fost provocat de victimă și că anterior, dar și în ziua scandalului, aceasta l-ar fi lovit de mai multe ori cu palma, afirmație care nu a fost confirmată de martori.
    Tânărul este recidivist, iar faptul că a stat după gratii nu l-a schimbat cu nimic. El a mai fost condamnat pentru tâlhărie, iar anul trecut, în septembrie, a fost arestat preventiv și apoi trimis în judecată pentru că ar fi violat o femeie. Fapta a fost comisă în Focșani, în zona CEC-ului din cartierul Bahne.

Bătut și înjunghiat pe terasa unui bar

    Și un bărbat din satul Bogza, comuna Sihlea, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani pentru infracțiunea de lovire sau alte violențe, dar și pentru portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase. În rechizitoriu se arată că M. F., de 39 de ani, a comis fapta în seara zilei de 27 martie a.c., pe când se afla la un bar din Sihlea, unde s-a și întâlnit cu partea vătămată.
    Victima a venit la bar, iar după ceva timp a ieșit pe terasa acestuia pentru a fuma o țigară. La scurt timp a venit după ea inculpatul, între cei doi existând un conflict mai vechi. Inculpatul bănuia că victima a întreținut relații sexuale cu concubina sa. Orbit de gelozie, bărbatul de 39 de ani a reacționat, lovind victima cu pumnul. Apoi, a scos un cuțit și l-a înjunghiat pe bărbatul pe care îl bănuia că i-a stricat casa. După incident, victima a ajuns la spital, iar în urma investigațiilor s-a stabilit că are nevoie de 8-9 zile de îngrijiri medicale pentru refacere. La audieri, el nu a negat faptele. După comiterea infracțiunilor, inculpatul a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile. Zilele trecute a fost luată în discuție și măsura preventivă, care a fost menținută. „(…) constată legalitatea și temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar dispuse fată de inculpat. (…) menține măsura controlului judiciar față de inculpatul F (…)  M (…)  pe o durată de 60 de zile începând cu data de 05.08.2017. În baza art. 215 alin. (1) lit. a- c și alin .2 lit.a C. proc. pen., pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligații: a)să se prezinte de îndată la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat; b)să informeze de îndată Postul de Poliție al comunei Sihlea cu privire la schimbarea locuinței; c) să se prezinte la Postul de Poliție Sihlea conform programului de supraveghere întocmit sau ori de câte ori este chemat. d) să nu depășească limita teritorială a comunei Sihlea decât cu încuviințarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau instanței de judecată; e) să nu se apropie de persoana vătămată (…) sau membri de familie ai acesteia și cu martorii din dosar, respectiv  (…). Numește ca organ de verificare a îndeplinirii măsurii dispuse Poliția comunei Sihlea, județul Vrancea. (…) atrage atenția inculpatului  că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura preventiva a controlului judiciar, respectiv a arestului la domiciliu, poate fi înlocuită cu măsura arestării preventivă. (…). Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunțată în ședință din camera de consiliu, astăzi, 19.07.2017”, se arată în hotărârea magistraților de la Judecătoria Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?