Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Promoția 1953 a Liceului “Unirea”, la cea de-a XI-a întâlnire, după 64 de ani de la absolvire


Am fost adolescenți, tineri, maturi și acum bătrâni, dar nostalgia anilor trecuți ne ajută să dăm timpul înapoi și într-o zi toridă de vară, pe băncile dragei noastre școli, la o întâlnire devenită de tradiție, să retrăim clipe de neuitat ale vieții de licean. Deși am răspuns la apel numai nouă colegi, ni s-au alăturat imaginar și cei ce n-au putut veni dar și cei trecuți în eternitate împreună cu toți dascălii ce ne-au educat și format în acele vremuri grele. Adunarea s-a desfășurat obișnuit în grădina liceului, în holul liceului și continuată cu o masa festivă cu bucate alese și băuturi specifice „Vrancei noastre”. Fiecărui participant i s-a oferit „Catalogul și albumul amintirilor”, lucrare ce cuprinde sinteza celor 10 întâlniri anterioare cu înscrisuri și fotografii într-un număr de 96 de file. Un exemplar din această lucrare a fost oferit actualului Colegiu Național „Unirea” din Focșani.
    A predominat bucuria revederii, readucerea în memorie a multor întâmplări frumoase sau usturătoare din viața de elev, am făcut haz și ne-am înveselit și cu bancuri noi sau mai vechi, care se adaptează foarte bine la timpurile actuale. Ne-am făcut promisiuni de a ne revedea în 2018, la 65 de ani de la absolvire și la a XII-a întâlnire, unde ne așteaptă o plăcută surpriză.
    Să ne ajute bunul Dumnezeu!

    Mulțumim redacției ziarului Monitorul de Vrancea care aduce la cunoștința cititorilor săi acest eveniment al promoției 1953 a Liceului „Unirea” din Focșani.

                        Transmite colegul Mircea Mîndrescu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?