Vasile Vatră, primarul comunei Gugești, Alexandru Zar, primarul comunei Golești, Ion Gogoriță, primarul de la Nistorești și Vasile Zbîrciog, primarul de la Străoane, au primit distincția de „Primar de Åapte Stele” în cadrul aniversării adunării generale cu numărul 20 a Asociației Comunelor din România, care a avut loc la București. La eveniment au participat 600 de primari, dar și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, prim ministrul Sorin Grindeanu. Înmânarea trofeelor a fost făcută de viceprim – ministrul Sevil Shhaideh.
„Primar de șapte stele înseamnă primar la cel de-al șaptelea mandat. Acest premiu mă onorează, dar mă și obligă. Am dat dovada că suntem serioși și ne-am ținut de promisiunile făcute în fața alegătorilor noștri. Lângă noi am avut echipe bune și vorbesc de cele din primării, înțelegere din partea familiilor, încredere din partea organizației județene a PSD condusă de Marian Oprișan, care ne-a susținut de fiecare dată. Åi nu în ultimul rând că ne-a ținut Dumnezeu întregi la cap”, a spus Vasile Vatră, primarul de la Gugești. Acesta a mai spus că dacă te ții de promisiunile făcute oamenilor în campania electorală și lucrezi pentru bunăstarea localității, ai toate șansele să ajungi să fii ales în fruntea comunei chiar și la șapte mandate. „Fiecare mandat a însemnat un program al primarului pentru comuna sa. Asta a dus la realegerea noastră. Pentru al șaptelea mandat aveam la fel un program mult mai ambițios având în vedere și programul Guvernului Grindeanu, pe care îl vom duce la îndeplinire așa cum l-a prezentat în campania electorală din anul 2016. Ne pliem pe strategia de dezvoltare pentru prioritizarea unor angajamente din acest document, dar avem și lucruri noi având în vedere noutățile care apar permanent, în conformitate cu programul de dezvoltare 2014 – 2020, din banii europeni. Asta în afara promisiunilor din campanie. Îmi doresc să fiu sănătos, să am înțelegere din partea familiei, să nu dezamăgesc și să demonstrez încă un mandat că sunt același om care în momentul când am promis ceva și realizez. La mine nu există expresia: nu se poate, cu echipa pe care o am fac tot posibilul să se poată orice lucru pentru comunitatea locală de la mine din comună”, a mai spus Vasile Vatră.
La rândul său, primarul de la Golești a spus că doar muncind serios în comuna pe care o reprezinți și aducând bunăstare în rândul locuitorilor, te poți mândri cu astfel de distincții. „Mă onorează acest premiu. Suntem oameni responsabili, care știm să ne facem datoria față de cetățenii din comună. La fel de importantă este și corectitudinea față de orice alegător. Este o vorbă din popor care spune că a fi om este lucru mare!. Acum în primăvară vom începe un program de infrastructură destul de complex ce totalizează mai bine de un milion de euro ce vor fi investiți la Golești. Va fi o schimbare radicală a localității și asta în bine. Este responsabilitatea mea să o fac și țin să le mulțumesc în special tuturor locuitorilor din Golești, dar și familiei mele. Voi fi mereu același om care se va lupta pentru comuna sa, care va aduce proiecte, care va veni cu idei bune care să pună localitatea în topul celor mai frumoase și atractive comune din țară”, a spus Alexandru Zar, primarul din Golești.
Ceilalți doi primari, Ion Gogoriță de la Nistorești și Vasile Zbîrciog, de la Străoane, nu au putut ajunge la București, dar ne-au spus și ei care sunt secretele longevității în fruntea unei comunități.
„Eu sunt cel mai vechi primar din județul Vrancea, respectiv sunt primar din 8 ianuarie 1990. Este o mare onoare pentru mine acest premiu. Acum sunt și eu curios să văd pe ce poziție mă situez ca și vechime ca primar deoarece acum câțiva ani când un ziar a făcut un clasament eram pe poziția a cincea la nivel de țară. Acum cred că sunt pe primul loc după alegerile din 2016. Este o distincție onorifică și mă bucură premiul acordat de Asociația Comunelor. Ca un record al meu spun eu, că de fiecare dată am ieșit primar din primul tur. Ästa e un semn că lumea mă iubește, mă apreciază și sunt alături de ei trup și suflet. Nu a contat câți candidați au fost pentru primărie, eu am ieșit tot timpul și le mulțumesc din tot sufletul localnicilor de la mine care m-au votat. Acest premiul mă obligă să duc la îndeplinire ce le-am promis. Am de finalizat grădinița din satul Vetrești – Herăstrău, alimentarea cu apă care este în execuție, cămin cultural la Nistorești, poduri de trecere la Nistorești și la Herăstrău peste râul Năruja, plus alte lucruri locale”, a spus Ion Gogoriță, primarul de la Nistorești.
La rândul său, Vasile Zbîrciog, primarul de la Străoane, ne-a spus: „Nu am putut ajunge la București pentru a primi această distincție din motive personale, am avut o problemă în familie și din acest motiv nu am fost prezent. Mă bucură foarte mult acest premiu pentru că mi l-am dorit. Urmează să merg în perioada următoare să îl ridic. Mă obligă această distincție să muncesc mai mult pentru comuna mea, să fiu mult mai aproape de oameni și să fac în așa fel încât să le rezolv toate problemele locale. Eu mă țin de cuvânt în legătură cu promisiunile făcute și deja am avizele pentru introducerea gazelor în localitate, am canalizare de executat, asfaltare de drumuri locale și comunale, sală de sport și altele. Să avem sănătate, să le putem duce la bun sfârșit pe toate”.