Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

VIDEO şi GALERIE FOTO: Toți cei patru autori ai crimelor de pe strada Gheorghe Doja au ajuns în arest; rudele victimelor și-au luat morții acasă


Cei doi bărbați reținuți miercuri seara pentru crimele de pe strada Gheorghe Doja din Focșani, respectiv Mustafa Argint și nepotul său Mustafa Remus, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile sub acuzația de omor calificat. Ieri după-amiază au fost prinși și ceilalți doi suspecți, Mustafa Marian și Mustafa Remus zis Mamutu. Ei au fost identificați de un echipaj al Poliției Rutiere pe o stradă din Focșani. Au fost duși la audieri, iar aseară au fost reținuți. De asemenea, oamenii legii au efectuat ieri aproximativ 20 percheziții în mai multe locații din Focșani, inclusiv de pe strada Gheorghe Doja, și Râmnicu Sărat. Tot ieri, rudele victimelor au mers cu sicriele la Serviciul de Medicină Legală pentru a ridica trupurile neînsuflețite ale celor patru persoane decedate în urma măcelului, trei bărbați și o femeie, membre ale aceleiași familii, respectiv tată, mamă și fiu și fratele tatălui.

    Mustafa Argint și nepotul său Mustafa Remus, reținuți miercuri seara în dosarul crimelor de pe strada Gheorghe Doja din Focșani, au ajuns ieri în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. Cei doi au fost aduși la instanță în jurul orei 14.00 de polițiști de la arest și de mascați. Surse oficiale spun că cei doi nu au negat comiterea celor patru crime care au îngrozit țara, nu doar județul. După aproximativ două ore de stat în sala de judecată, cei doi s-au întors în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ Vrancea deoarece au primit mandate de arestare preventivă pentru câte 30 de zile. ” (…) admite propunerea formulata de Parchetul de pe linga Tribunalul Vrancea și în consecință: Dispune arestarea preventivă a inculpaților: – Mustafa Argint și Mustafa Remus, cercetați pentru comiterea infracțiunii de omor calificat (…) pe o perioada de câte 30 zile pentru fiecare, începând cu 29.06.2017 până la 28.07.2017. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaților. (…) Cu drept de contestație, în termen de 48 ore de la pronunțare. Pronunțată în Camera de Consiliu, azi 29.06.2017, ora 14. 45″, se arată în hotărârea instanței. 
    Ieri după-amiază, au fost prinși și ceilalți doi suspecți, care au fost dați în urmărire generală, respectiv Mustafa Marian și Mustafa Remus zis Mamutu, fiul lui Mustafa Argint. Ei au fost identificați de un echipaj al poliției rutiere pe o stradă din Focșani. Au fost duși la Parchet pentru audieri, iar aseară au fost reținuți, urmând ca astăzi să fie prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă. „Cele două persoane au fost reținute pentru 24 de ore, iar mâine (astăzi-n.r.) se va face propunere de arestare”, ne-a spus Luminița Dogaru, procuror șef secție urmărire penală din cadrul parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. În cazul acestora s-a făcut propunerea de arestare și în lipsă, judecătorul acordând termen, care nu mai este valabil acum, din moment ce cei doi au ajuns pe mâna anchetatorilor. De asemenea, în mai multe locații din Focșani s-au făcut ieri percheziții în acest dosar. „În urma activităților operative complexe desfășurate de polițiști din cadrul IPJ Vrancea, sub coordonarea ofițerilor din cadrul Inspectoratului General al Poliției Romane, s-a reușit prinderea și conducerea la unitatea de parchet a doi bărbați, ambii bănuiți în cazul omorului calificat din noaptea de 27/28 iunie a.c., faptă săvârșită în municipiul Focșani”, a transmis subcomisarul Bogdan Toader, ofițerul de presă al IPJ Vrancea.
    Procurorul Sanda Apostolescu, purtător de cuvânt la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, ne-a spus că cercetările continuă în acest dosar pentru a se lămuri toate aspectele care au dus la comiterea crimelor. „Cu privire la infracțiunea de omor, faptă comisă în noaptea de 27/28.06.2017, s-a constituit la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea dosarul numărul 1587/P/2017 privind săvârșirea infracțiunii de omor calificat pentru care s-a început urmărirea penală în cauză. S-a dispus continuarea urmării penale cu privire la săvârșirea acestei infracțiuni față de 8 inculpați care fac parte din familia Mustafa. Doar față de patru dintre cei 8 inculpați s-a dispus menținerea acestei încadrări juridice, în cursul urmăririi penale dispunându-se schimbarea încadrării juridice față de 4 dintre ei în cazul cărora s-a reținut infracțiunea de încăierare. Din probatoriul administrat au rezultat date certe cu privire la aplicarea unor lovituri directe asupra victimelor de către inculpații Mustafa Argint, Mustafa Remus, nepotul lui Mustafa Argint, Mustafa Remus zis Mamutu, fiul lui Mustafa Argint, și Mustafa Marian zis Mamu. Cu privire la celelalte persoane s-a reținut săvârșirea infracțiunii de încăierare. În cauză două persoane au fost reținute, doi dintre cei 4 inculpați cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de omor, respectiv Mustafa Argint și Mustafa Remus. În cauză urmează să efectuăm cercetări cu privire la săvârșirea acestor infracțiuni și pentru lămurirea tuturor aspectelor”, a declarat, ieri, înainte de a fi prinși ceilalți doi bărbați, procurorul Sanda Apostolescu.
    Pe lângă cei patru bărbați amintiți anterior, în dosar mai sunt cercetați în stare de libertate, pentru încăierare, Mustafa Ciprian, Mustafa Bogdan zis Șchiopu, Mustafa Remus zis Maca și Mihai Marcel. În ceea ce-i privește, anchetatorii nu au putut stabili dacă loviturile aplicate de ei au dus la decesul celor patru victime.

Trupurile neînsuflețite ridicate de la SML

    În timp ce principalii suspecți erau duși la arestare, rudele decedaților erau la morgă pentru a ridica trupurile neînsuflețite. Acestea au așteptat aproape toată ziua de ieri să-i poată lua acasă pe cei dragi. Deși au fost anunțați că în jurul orei 11.00 vor putea ridica trupurile neînsuflețite, ei au fost nevoiți să aștepte până aproape de ora 15.00. Sosiți încă de dimineață la sediul SML în număr mare, femei și bărbați, veri, unchi și mătuși, i-au plâns și i-au strigat necontenit pe cei uciși cu bestialitate de niște indivizi cu care, de altfel, sunt rude. Un echipaj de jandarmi a fost prezent la sediul SML până în momentul în care morții au fost luați și duși acasă, pe strada Panduri, în apropiere de strada Gheorghe Doja, locul unde au fost găsiți morți.
    Verginica, de 19 ani, fiica Vicăi și a lui Toader Mustafa și sora lui Remus Dumitru, toți trei uciși în noaptea de marți spre miercuri, și-a strigat mama fără oprire. Ea a alergat într-un suflet pe scările SML când un angajat a scos papucii mamei sale, pentru ca rudele să-i ia acasă. I-a strâns la piept și a strigat din toate puterile: „Mama!!!”. Tânăra ne-a povestit că totul s-ar fi petrecut din cauza faptului că ea decisese să dea unul dintre cei doi copii ai săi în grija statului și să se mărite cu alt bărbat, la Râmnicul Sărat. „Bărbatul cu care am trăit i-a omorât pe părinții și pe fratele meu, pentru că eu n-am mai vrut să trăiesc cu el și ne-am despărțit. Aveam doi copii, unul l-am dat la plasament și unul l-am oprit eu, pentru mine. Eu nu aveam nici un trai acolo. Mâncam bătaie acolo zi și noapte, stăteam nemâncată și eu și copiii, iar mama când a văzut așa, mi-a zis să dau unul la plasament și unul să-l țin, să-l cresc eu. Ei când au văzut așa, i-au omorât. Acum trebuie să cresc și copiii fratelui meu. Pentru mine s-a întâmplat totul. Ei voiau să trăiesc acolo bătută, nemâncată. Eu nu știam când mănâncă copilul meu… Mă duceam cu el și iarna și vara și-i dădeam mâncare din container, dacă găseam. Ei nu-mi dădeau măcar 50 de bani să-i iau o bomboană. Mă duceam și strângeam din gunoaie să le dau să mănânce„, a spus Verginica.
    Ea a mai spus că bărbații cercetați în libertate o amenință și îi spun că o vor ucide atât pe ea cât și pe fratele său de 14 ani, dar și pe cei patru copii ai fratelui său mort. Rudele tinerei spun că se tem pentru viața lor și că nu înțeleg de ce persoane implicate în uciderea a patru oameni au fost lăsate în libertate. „Ce fel de lege este asta? Au omorât patru inși, dar fac pușcărie numai doi dintre ei? Nouă inși au fost cei care au făcut crimele astea! Unul dintre morți și-a lăsat șapte copii pe drumuri…”, a spus o rudă de-a celor morți.
    Oamenii spun că victimelor li s-ar fi luat întâi telefoanele, astfel încât să nu poată suna la poliție și apoi au fost bătute până și-au dat ultima răsuflare. Potrivit unor surse oficiale, la fața locului au fost găsite topoare, cozi de topoare, bâte și răngi. Rudele mai povestesc că dușmănia între agresori și victime era însă mai veche, fiind invidioși unii pe alții din cauza faptului că unii o duceau mai bine financiar decât ceilalți. Aceștia susțin că tânărul mort ar mai fi fost lovit cu un topor în cap, în urmă cu aproximativ 2 luni, în târg la Tichiriș, de aceeași agresori. Pentru ca era zi și lume multă în jur, ei nu și-ar fi putut duce la sfârșit intenția de a-l ucide.
    Familia îi va înmormânta pe cei patru sâmbătă la prânz, cu lăutari. La înmormântare și-au anunțat prezența și forțe de menținere a ordinii.

Cadavrele bărbaților găsite pe stradă, femeia a murit la spital

    Măcelul de pe strada Gheorghe Doja a avut loc în noaptea de marți spre miercuri. Cele 8 persoane cercetate pentru omor calificat și încăierare ar fi mers acasă la victime și ar fi intrat peste ele în locuință. După ce le-ar fi luat telefoanele, pentru a nu putea suna după ajutor, a început măcelul. Bărbații găsiți decedați în stradă sunt frații Toader Mustafa și Viorel Mustafa și fiul lui Toader, Remus Dumitru, care avea 25 de ani. Ulterior, la spital, a decedat în timpul unei intervenții chirurgicale și Vica Mustafa, mama lui Remus și soția lui Toader. În total patru morți, membri ai aceleiași familii.
    După comiterea faptei, suspecții au fugit. Doi dintre ei, respectiv cei care au fost arestați ieri, au fost prinși la Dumbrăveni. Ceilalți doi au fost dați în urmărire și propuși pentru arestare în lipsă, iar ieri au fost reținuți, urmând ca astăzi să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

13 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?