Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Deputatul Tîlvăr: Persoanele vârstnice trebuie încurajate să rămână implicate în viaţa cetăţii


Deputatul PSD de Vrancea, Angel Tîlvăr, a declarat, cu ocazia Zilei internaționale a persoanelor vârstnice, că discriminarea pe bază de vârstă, neglijența și uneori abuzul asupra persoanelor vârstnice sunt aspecte cu care, din păcate, societatea se confrunta încă. „Discriminarea pe bază de vârstă, neglijența și uneori abuzul asupra persoanelor vârstnice sunt aspecte cu care, din păcate, ne confruntăm încă. În România, vârstnicii beneficiază de măsuri și programe de protecție socială complexe, însă efortul nostru trebuie să se îndrepte și dincolo de sfera materială, către o schimbare de atitudine în rândul întregii societăți. Persoanele vârstnice trebuie încurajate să rămână implicate în viața cetății, vocea lor trebuie să fie ascultată și experiența lor trebuie valorificată. În această zi de sărbătoare, le doresc tuturor vârstnicilor din țara noastră multă sănătate, o viață activă și plină de împlinire, cu bucuria de a se vedea apreciați așa cum se cuvine de către toți cei ce îi înconjoară!”, a precizat deputatul Angel Tîlvăr.
Instituită de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, la 14 decembrie 1990, în baza Rezoluției nr. 45/106, Ziua internațională a persoanelor vârstnice este cel mai bun prilej pentru a le mulțumi acestora pentru tot ceea ce ne-au dăruit și ceea ce ne-au învățat, pentru a ne angaja să le respectăm drepturile, să îi protejăm și să îi includem în ceea ce facem pentru a construi lumea de mâine. În anul 2017, tema sub care s-a celebrat  Ziua internațională a persoanelor vârstnice a fost „Pași spre viitor: captarea talentelor, contribuțiilor și participării vârstnicilor în societate”. 
Într-o lume a cărei îmbătrânire este o realitate, utilizarea aportului de resurse în cunoaștere și spiritualitate, pe care bunicii și părinții noștri îl pot avea, nu este doar o dovadă de smerenie, ci și un gest inteligent de normalitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?