Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

VIDEO : Flagrant, percheziţii şi peste 20 de persoane audiate într-un dosar de trafic de droguri; trei tineri reţinuţi


Polițiștii de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate (SCCO) Vrancea, sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea, au destructurat o nouă grupare de traficanți de droguri. În noaptea de luni spre marți, două persoane din Onești, județul Bacău, respectiv un băiat și o tânără, au venit în Vrancea, la Mărășești, pentru a cumpăra canabis. Fără să știe că polițiștii de la Crimă Organizată sunt pe urmele lor, după ce au luat marfa, tinerii au plecat spre Onești. La Adjud, mașina lor a fost oprită în trafic de polițiști, care i-au percheziționat. În autoturism s-a găsit cantitatea de droguri cumpărată cu puțin timp înainte de la Mărășești. Băiatul și fata nu au mai plecat acasă, la Onești, ci au fost aduși la Focșani, la sediul poliției, pentru a fi audiați.
Acțiunea a continuat și după flagrantul din noaptea de luni spre marți. Astfel, ieri dimineață, anchetatorii au descins în 12 locații din Onești și Mărășești, cele mai multe dintre percheziții fiind făcute în orașul vrâncean. În timpul acestora, în imobilele verificate s-a găsit o cantitate destul de mare de droguri, respectiv câteva sute de grame, după cum spun surse oficiale, grindere, cântare electronice și altele, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
După perchezițiile, care au durat câteva ore bune, au fost aduse la audieri aproximativ 20 de persoane, care au dat explicații în fața oamenilor legii și a procurorului de caz. O parte dintre acestea au fost lăsate să plece acasă, în timp ce pentru trei dintre ele se lua în calcul, aseară, măsura reținerii. Este vorba despre băiatul și fata din Onești, care au cumpărat droguri, dar și despre bărbatul din Mărășești care le-a vândut celor doi canabis.

Comisarul șef Costel Manea, șeful Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate, ne-a confirmat informațiile cu privire la flagrantul din noaptea de luni spre marți și cu privire la perchezițiile efectuate ieri. Potrivit acestuia, în dosar „se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic și consum ilicit de droguri”.
Tinerii reținuți aseară, pentru 24 de ore, vor fi prezentați astăzi la instanță cu propunere de arestare preventivă. Se pare că suspecții și-au început activitatea infracțională anul trecut, iar drogurile pe care le comercializau erau procurate de peste hotare.
Din ce în ce mai mulți tineri ajung în arest pentru comiterea unor astfel de infracțiuni. Luna trecută, într-un alt dosar, un tânăr a fost pus sub control judiciar, după ce polițiștii au făcut percheziții în locații din Focșani și Suraia, iar într-una din acestea au găsit o cultură indoor de canabis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?