Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

GALERIE FOTO : Tinerii focșăneni s-au întrecut la Crosul Roșu


Filiala de Cruce Roșie Vrancea a organizat sâmbătă, cea de a treia ediție a Crosului Roșu, eveniment anual de promovare a valorilor umanitare pentru respectarea demnității umane a migranților și refugiaților.
Prin intermediul acestui eveniment, Crucea Roșie Vrancea invită partenerii și publicul să își arate solidaritatea și compasiunea față de migranții și refugiatii din lumea întreagă. Cu această ocazie a fost marcată și Ziua Mondială a Refugiaților, stabilită de ONU pentru data de 20 iunie, începând cu anul 2001.
    Acțiunea umanitară de sâmbătă dimineață, la care au participat peste 250 de persoane, și-a desemnat caștigătorii după ce elevii care s-au înscris la Crosul Roșu au alergat între giratoriul de la fostul Mopaf până la Piața Unirii. Primii 80 de alergători la Crosul Roșu din acest an au primit o medalie de participare inscripționată, iar cei plasati pe primele 3 locuri fete și respectiv băieți, au primit și câte un trofeu. Crucea Roșie Vrancea a premiat primii 10 clasați pe ambele categorii de gen (fete și băieți), cu dulciuri, iar câștigătorii primului loc au primit un tricou inscripționat cu sigla organizației.
    La fete, pe primul loc s-a clasat Ana Olaru, elevă la Școala „Nicolae Iorga” din Focșani. Locul II a fost câștigat de Valentina Rotaru de la Liceul Pedagogic „Spiru Haret”, iar pe locul III s-a clasat Sorina Adelina Fănuță de la Liceul de Artă „Gheorghe Tattarescu”.
    La băieți, locul I a fost câștigat de Florin Tumurică de la Colegiul Național „Al. I. Cuza”, urmat de Andrei Dinu de la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” și de Bogdan Răzvan Afloarei de la Liceul Pedagogic „Spiru Haret” Focșani, care a ocupat locul al treilea.
     Cel mai tânăr participant la Crosul Roșu este și cel mai fidel participant. Este vorba de Ruben Dogaru, acum în vârstă de 6 ani și 11 luni, care participă pentru a treia oara la Cros. El a fost prezent și la prima ediție, în septembrie 2015, când abia împlinise 5 anișori. De fiecare dată a finalizat cursa de un kilometru, anul acesta clasându-se între primii 80, motiv pentru care a primit și o medalie. Mai mult, Ruben a promis că anul viitor va participa la Crosul Roșu împreună cu fratele său mai mic, care se pare ca îi calcă pe urme!
     Scopul Crosului Roșu este acela de a crește gradul de constientizare a situației dificile în care se află refugiații/ persoanele migrante, prin promovarea respectării valorilor umanitare și a demnității umane într-o modalitate inovativă, prin activități sportive specifice, și anume un cros cu distanța de 1 km, în Focșani. „Mă bucur să văd că evenimentul Crosul Roșu crește de la an la an și a devenit una dintre activitățile stabile, pe termen lung, în calendarul anual de activități al organizației, pentru a marca Ziua Refugiaților, care este în luna iunie. Pentru acest eveniment, aduc mulțumiri celor peste 250 de participanți care s-au alăturat cauzei noastre și tuturor partenerilor care ne-au ajutat enorm în organizarea acestui eveniment, îndeosebi ISJ și DJST Vrancea”, a declarat Rodica Davidean, directorul Crucii Roșii Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?