Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Discuții despre delicvența juvenilă la Colegiul Auto din Focșani


Ieri a avut loc cea de-a doua întâlnire între comisarul Tatiana Monica  Manolache de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității și elevi, în cadrul Protocolului de colaborare pentru prevenirea și combaterea violenței în mediul școlar și a comiterii de fapte antisociale în incinta și în zona adiacentă unității școlare, încheiat între Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia” din  Focșani și Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea.
Scopul acestei colaborări îl reprezintă desfășurarea de activități comune pentru prevenirea și combaterea violenței în mediul școlar, pentru prevenirea victimizării elevilor și prevenirea săvârșirii de infracțiuni și contravenții.
Reprezentantul Poliției Române a prezentat prioritățile I.P.J. Vrancea pentru anul în curs: – programul de prevenire a delincvenței juvenile și a victimizării minorilor în unitățile de învățământ și zona adiacentă acestora; – programul de prevenire a infracțiunilor de furt din locuințe; – campania „Alege siguranța automobilului tău!”; – planul de măsuri „Siguranța on-line”; – planul de măsuri pentru prevenirea și combaterea faptelor de violență domestică; – campania „Aripi frânte”. Au fost abordate teme precum siguranța pe internet, prevenirea traficului de persoane, prevenirea furturilor, prevenirea accidentelor de circulație, precum și prevenirea consumului de droguri și plante etnobotanice.
Elevii claselor a X-a B și a XI-a D, participanți la întâlnire, au fost încurajați să comunice polițiștilor eventualele probleme cu care se confruntă.

Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia” Focșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?