Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO : „Festivalul Rusaliilor“ de la Vintileasca, un eveniment de succes


Veselie, voie bună și foarte multă lume la „Festivalul Rusaliilor”, ce a avut loc duminică la Vintileasca. Manifestarea cultural artistică a fost organizată de Primăria Vintileasca, Consiliul Județean Vrancea, Consiliul Local Vintileasca, la care au participat invitați de seamă. Manifestarea devenită de mult timp o tradiție a adunat la scena deschisă în aer liber artiști de renume dar și ansambluri folclorice. Au reușit să îi încânte pe cei prezenți Nemuritorii de la Buzău, Laura Olteanu, Ansamblul „Å¢ara Vrancei”, cu îndrăgita interpretă a cântecului vrâncean Maria Murgoci și ansambluri folclorice locale, dar și Ansamblul Folcloric „Tudorencele” de la Salcia Tudor din județul Brăila. Manifestările au fost deschise de primarul localității Georgel Spătaru care le-a adresat un cuvânt de bun venit iubitorilor de frumos, de veselie și ai cântecului popular. În jurul orelor 10.00 au urcat pe scenă ansamblurile folclorice de la Vintileasca, Jitia, Chiojdeni, Dumitrești. Ulterior au evoluat Maria Murgoci și Ansamblul „Å¢ara Vrancei”, urmând recitalul Laurei Olteanu și cel mai așteptat moment, recitalul celor de la Nemuritorii.
    Manifestările dedicate „Festivalului Rusaliilor” s-au încheiat spre seară când localitatea după asfințitul soarelui devine de fiecare dată un loc de basm. „A fost o zi superbă, totul a fost conform așteptărilor noastre și, înainte de toate, și Dumnezeu a ținut cu noi, având parte de vreme frumoasă. Dacă Dumnezeu nu ținea cu noi, dacă nu aveam parte de o vreme bună, puteam să ne dăm peste cap, că nu ar fi ieșit așa frumos și bine. Lume multă, oameni veseli, dornici de distracție și relaxare, au profitat de acest eveniment și au venit împreună cu familiile, copiii, s-au revăzut cu prieteni din alte localități vecine și s-au distrat până pe-nserate. După părerea mea, a fost un program frumos, bine organizat și sper că lumea a fost mulțumită. Acest festival de Rusalii, este o tradiție pe care am moștenit-o și pe care o vom duce mai departe. Lumea a fost impresionată de mulțimea oamenilor care au participat, de zonă, de cadrul natural pe care îl oferă localitatea noastră, făcând-o unică și deosebită. Locuitorilor de la mine din comună le doresc multă sănătate, îi aștept la toate evenimentele pe care le vom organiza și să fie alături de mine întotdeauna, că nu îi voi dezamăgi „ a spus Georgel Spătaru, primarul localității Vintileasca.
    Parcul de lângă Lacul Mare de la Vintileasca, unde s-a ținut festivalul, s-a umplut de lume încă de la orele prânzului. Localnici, vecini, sau simpli vizitatori au venit la Vintileasca pentru a petrece alături de cei dragi, de rude, de prieteni, sau doar pentru a se relaxa într-un cadru natural deosebit de frumos pe care localitatea îl oferă. „Am citit în ziar de această manifestare. Am venit deoarece am fost foarte curioasă să văd cum arată Vintileasca, pentru că foarte multă lume vorbește de această zonă, ca fiind una dintre cele mai frumoase localități din județul Vrancea. Când am ajuns aici am fost uimită în primul rând de peisajul deosebit de frumos care rivalizează cu locuri din Italia și Austria pe care le-am vizitat. Pe lângă peisaj, aerul este curat, te relaxează și parcă te încarcă cu energie. Nu credeam că într-o localitatea mică, depărtată de oraș, cu un drum nu tocmai bun, se pot strânge atâția oameni. Este minunat! Consider că a fost o implicare destul de mare din partea primarului și a primăriei pentru că totul a fost foarte bine organizat. Mi-a lăsat o impresie foarte bună și îmi doresc să mai revin aici când vom mai veni în România”, a spus Andreea, o româncă stabilită de mulți ani în Italia. „An de an vin la această sărbătoare a noastră, a localității, deoarece știu că vin artiști de renume ai muzicii populare românești, ansambluri folclorice din zona noastră și cu ocazia asta reușim să ne mai relaxăm, să mai uităm de griji și de nevoi. Îi mulțumim domnului primar că păstrează tradiția și ne oferă și nouă prilej de distracție”, a spus și Dumitru Stăruială, un localnic din comună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?