Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

VIDEO : Oprișan solicită instituțiilor abilitate să intensifice activitatea de prevenire și combatere a consumului de droguri


    Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a solicitat conducerii Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Vrancea să-și intensifice la maxim activitatea de prevenire și de combatere a fenomenului consumului de droguri, pe raza municipiului Focșani și a județului Vrancea. Declarația șefului administrației județene a venit după ce plenul Consiliului Județean a aprobat Planul de acțiune pentru perioada 2017 – 2020 în vederea implementării Strategiei Județene Antidrog 2014 – 2020. „Solicit conducerii Inspectoratului Județean de Poliție Vrancea, Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog al Județului Vrancea, să-și intensifice la maxim activitatea de prevenire și de combatere a fenomenului consumului de droguri, pe raza municipiului Focșani și a județului Vrancea. Este pentru prima dată când fac acest apel și vreau să fie auzit și vreau să fie luat foarte în serios”, a afirmat Marian Oprișan. Acesta i-a cerut prefectului Sorin Hornea să organizeze o întâlnire cu reprezentanți ai instituțiilor implicate și realizarea unui program de combatere a fenomenului consumului de droguri. „O să îl rugăm pe domnul prefect ca în perioada următoare să stabilească o întâlnire publică, la solicitarea reprezentanților comunității, cu reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, ai IPJ, Centrului Antidrog, dar și ai structurilor de combatere a crimei organizate. Să aibă niște întâlniri comune și să treacă la aplicarea unui program foarte serios de combatere a consumului de droguri și nu numai”, a precizat Marian Oprișan. Prezent în sala de ședințe, reprezentantul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vrancea a susținut că anul trecut județul Vrancea a fost pe primul loc în ceea ce privește condamnările pentru traficul și consumul de stupefiante.
    În replică, Marian Oprișan a precizat că nu a contestat activitatea instituțiilor specializate, ci că este nevoie de mai multă prevenție pentru că fenomenul consumului de droguri există. „Eu nu am spus că instituțiile abilitate nu și-au făcut datoria ci am cerut să se intensifice activitatea de prevenție. Dacă avem multe infracțiuni constatate înseamnă că ne facem treaba, dar dacă nu prevenim și dacă nu descurajăm acest fenomen o să avem și probleme. Cetățenii județului Vrancea, prin reprezentanții săi în Consiliul Județean cer intensificarea activității și prevenirea fenomenului privind consumul de droguri”, a precizat președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?