Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Dosarul de incompatibilitate al lui Iohannis va fi judecat la ICCJ, pe 14 ianuarie


Instanța supremă a admis, marți, să fie judecat pe fond recursul în dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis și a stabilit primul termen în 14 ianuarie, când vor fi citați Iohannis și un reprezentant al Agenției Naționale de Integritate. Decizia a fost luată în cameră de consiliu, de un complet format din trei judecători, care au analizat admisibilitatea în principiu a judecării în recurs a dosarului în care primarul Sibiului și președintele ales al României, Klaus Iohannis, a contestat raportul ANI în care se arăta că acesta a fost în incompatibilitate în perioada în care a reprezentat Primăria Sibiu în Adunările Generale ale Acționarilor de la societățile Apă Canal și Piețe.
Recursul a fost formulat de Agenția Națională de Integritate, după ce în septembrie 2013, Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestația lui Iohannis și a dispus anularea deciziei de incompatibilitate. Instanța supremă este cea care va decide definitiv dacă președintele ales Klaus Iohannis a fost sau nu în incompatibilitate.
În 24 aprilie 2013, Agenția Națională de Integritate anunța că a constatat că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se află în stare de incompatibilitate, întrucât are și calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acționarilor SC Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 și SC Piețe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.
Pe de altă parte, Curtea Constituțională (CC) va dezbate, din nou, în 9 decembrie, articolul din Legea 161/2003 în baza căruia ANI i-a declarat incompatibili pe mai mulți aleși locali, între care și Klaus Iohannis. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?