Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Alcoolul și viteza, cauzele accidentului în care a murit Coco. Șoferul a fost trimis în judecată


Un tânăr din Vrâncioaia, care în seara zilei de 13 februarie a condus băut și cu viteză și a intrat cu mașina într-un copac, apoi într-un stâlp, în urma accidentului rezultând decesul unui tânăr de 21 de ani, a fost trimis în judecată. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea l-au trimis în judecată pe Ionuț B., de 22 de ani, care locuiește fără forme legale în Vidra, pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, asta pentru că un tânăr a murit, iar un altul a fost grav rănit și a avut nevoie de 45-50 de zile de îngrijiri medicale pentru refacere.
    Conform rechizitoriului, în seara zilei de 13 februarie, la ora 21.50, în timp ce conducea un autoturism Renault pe strada Cuza Vodă, băut fiind și fără să respecte viteza legală, a pierdut controlul mașinii, a pătruns pe contrasens, a intrat în coliziune cu un copac de pe marginea drumului și apoi cu un stâlp din beton. În urma accidentului, pasagerul din dreapta, Costel Virgil C., cunoscut sub numele de Coco, a murit, iar cel de pe bancheta din spate a fost grav rănit. Rănit a fost și șoferul.
    Potrivit anchetatorilor, inculpatul și tânărul decedat s-au întâlnit la un local din Bahne. Nu se cunoșteau, dar aveau prieteni comuni. Așa a aflat victima că inculpatul are o mașină de vânzare. Interesată, victima s-a urcat în mașina inculpatului cu intenția de a testa autoturismul. Nu au apucat să se plimbe prea mult pentru că s-a produs nenorocirea, pe strada Cuza Vodă, nu departe de actualul sediu al Poliției Locale. Tânărul care a decedat a rămas prins între fiarele mașinii, care s-a făcut praf după impactul cu copacul și cu stâlpul, fiind scos de pompierii de la descarcerare. Din păcate pentru el, nu s-a mai putut face nimic pentru viața sa. Prins între fiare a rămas și șoferul, starea sa fiind destul de gravă. Când a ajuns la spital i s-a recoltat o probă de sânge, care a indicat o alcoolemie de 0,75 grame la mie alcool pur în sânge. De asemenea, s-a făcut și o expertiză tehnică, conform căreia la momentul accidentului mașina rula cu o viteză de 72/km pe oră, în condițiile în care în oraș limita de viteză este de 50 km/h.
    La audieri, șoferul nu a recunoscut acuzațiile aduse. A motivat că nu-și amintește nimic legat de producerea accidentului, deși un tânăr și-a pierdut viața, iar un altul a fost rănit grav.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?