Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670
Ediția: Sâmbătă 15 iulie 2024. Nr. 6670

Doi foști edili și un primar în funcție din Vrancea, duși SUB ESCORTĂ la Tribunalul București


Doi foști primari, respectiv Ion Bucur de la Broșteni și Nicu Bercuci de la Valea Sării, dar și actualul primar al comunei Mera, Ion Sticlaru, au fost duși cu mandat la Tribunalul București, fiind însoțiți de un polițist, pentru a fi audiați în calitate de martori în dosarul de corupție în care este judecat fostul deputat pedelist Alin Trășculescu. Pe numele celor trei, judecătorii au emis mandate de aducere cu însoțitor, după cum se arată pe site-ul Tribunalului București. Potrivit unor surse, aseară, în jurul orei 17.00, cei trei încă nu  fuseseră audiați.
    Fostul deputat PDL Alin Trășculescu a fost trimis în judecată de procurorii  Direcției Naționale Anticorupție (DNA), în aprilie 2013, pentru trafic de influență, delapidare și uz de fals. El a fost cercetat de procurorii DNA pentru trafic de influență, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată și instigare la spălare a banilor, cunoscând că aceștia provin din trafic de influență. Ulterior, procurorii au extins cercetările în cazul lui Trășculescu și pentru asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni. Fostul pedelist, acuzat că ar fi pretins 200.000 de euro pentru a interveni pe lângă autoritățile vrâncene să atribuie contracte de investiții unor societăți, a fost încarcerat pe 29 noiembrie 2012, fiind eliberat ulterior.
    Anchetatorii au stabilit că în perioada august-noiembrie 2012, Marian Valeriu Calotă l-ar fi constrâns prin amenințare pe denunțătorul Vintilescu să dea sumele de bani cerute de Trășculescu în schimbul intervențiilor promise. Potrivit anchetatorilor, Trășculescu și Calotă s-ar fi întâlnit în 10 noiembrie 2012, în Focșani, cu Vintilescu pentru a primi suma de 50.000 de lei, prima tranșă din 1,1 milioane de lei ceruți. Trășculescu i-ar fi spus lui Vintilescu să îi dea lui Calotă cei 50.000 de lei, care ulterior trebuiau să ajungă la deputatul PDL. Calotă a fost prins în flagrant delict, după ce a primit banii de la Vintilescu. La scurt timp după aceea, Trășculescu a fost oprit pe strada Independenței din Focșani, fiind percheziționat atât el cât și autoturismul.
    Potrivit anchetatorilor, Trășculescu îi spunea denunțătorului că bate la ușă campania electorală și că are nevoie de 200.000 de euro, percepția denunțătorului fiind aceea că această sumă reprezenta o plată pe care deputatul o cerea în schimbul traficării influenței sale.

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?