Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Proiectul „Cresc în Vrancea“: Mobilierul și echipamentele, date CJRAE în folosință gratuită


Consiliul Județean intenționează să dea în folosință gratuită (comodat) către Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională – CJRAE (în calitate de partener în proiect) mobilierul și echipamentele achiziționate în cadrul proiectului „CRESC în Vrancea! Copiii remigrați în Vrancea – educați, sprijiniți, consiliați!”. Mobilierul și echipamentul sunt destinate dotării centrelor zonale de asistență psiho-educațională. În cadrul acestui proiect au fost înființate trei Centre Zonale de Asistență Psiho-educațională a Copiilor Remigrați în Focșani, Adjud și Mărășești care au asigurat accesul a 300 de copii remigrați la resurse educaționale specifice și consiliere în domeniu, accesul a 300 de părinți la programe de educație parentală adaptate pentru situația lor specifică și dezvoltarea competențelor specifice a 340 de profesioniști în domeniu. De asemenea, aceste centre au fost dotate corespunzător cu echipamente electronice (calculatoare, copiatoare, camere video, camere foto și video-proiectoare), achiziționate în cadrul proiectului.
    Centrele Zonale de Asistență Psiho-educațională a Copiilor Remigrați sunt localizate astfel: La Focșani – în incinta Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vrancea; la Mărășești – în incinta Școlii Gimnaziale numărul 2;
la Adjud – în incinta Centrului de asistență pentru recuperarea tinerilor cu handicap CHARTA. Spațiile destinate funcționării Centrelor Zonale de Asistență Psiho-educațională a Copiilor Remigrați, înființate prin proiect, au fost preluate prin protocol de către Consiliul Județean Vrancea pentru toată durata de implementare și sustenabilitate a proiectului. Perioada de sustenabilitate este de 5 ani de la încheierea proiectului, respectiv 31 ianuarie 2017 – 31 ianuarie 2022. De asemenea, în cererea de finanțare, Consiliul Județean Vrancea, în calitate de coordonator de proiect, se angajează să mențină cele 3 Centre Zonale de Asistență Psiho-educațională a Copiilor Remigrați din Focșani, Adjud și Mărășești funcționale cel puțin 5 ani de la finalizarea proiectului și întreținerea în această perioadă.
    Consiliul Județean Vrancea în parteneriat cu Asociația Speranța Andradei a implementat, în perioada 14.04.2015-30.04.2017, proiectul „Înființarea Centrului de terapii recuperatorii pentru copii cu tulburări de dezvoltare”. Valoarea proiectului  este de 207 777,77 Euro (931 820,97 lei), sumă alocată prin programul „Promovarea egalității de gen și a echilibrului dintre viața profesională și cea privată”, Îmbunătățirea echilibrului între viața profesională și cea privată, MECANISMUL FINANCIAR SEE 2009-2014. Durata proiectului este de 24 luni. De reținut că valoarea totală a proiectului rămâne neschimbată și reprezintă 100% cheltuieli eligibile, acestea urmând a fi rambursate în totalitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?