Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Tânăr judecat pentru lovituri sau vătămări cauzatoare de moarte


Tânărul de 22 de ani, din Vulturu, care în luna martie a lovit cu pumnul un consătean, iar acesta a decedat câteva zile mai târziu, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. Petrică N. va fi judecat pentru lovituri sau vătămări cauzatoare de moarte. 
    Fapta a fost comisă în seara zilei de 24 martie. Conform rechizitoriului întocmit de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, victima și inculpatul se aflau la un bar din localitate, împreună cu alte persoane. Între victimă și inculpat au apărut neînțelegeri cu privire la o sumă de bani pe care victima o câștigase la păcănele și pe care voia să o pună din nou la bătaie.
    După ce s-au certat, inculpatul și victima au ieșit pe terasa barului, unde au continuat. Furios, inculpatul a lovit victima cu pumnul în față, iar aceasta s-a dezechilibrat și a căzut pe spate, lovindu-se cu capul de pardoseala din beton, acoperită cu mozaic, de pe terasa barului. În urma căzăturii, victima a rămas inconștientă, iar inculpatul a plecat, de teamă să nu fie agresat de rudele victimei, după cum a susținut el. Victima a fost preluată de un echipaj medical și dusă la spitalul din Focșani.
Victima, care era în comă, a fost apoi transferată la Spitalul din Galați, unitate în care a decedat pe data de 2 aprilie. Conform materialului de urmărire penală, inculpatul a avut pe parcursul anchetei o atitudine sinceră.

Concubina celui decedat, care a rămas cu doi copii, s-a constituit parte civilă în acest dosar. Părți civile s-au mai constituit și mama bărbatului decedat, dar și Serviciul de Ambulanță și spitalele în care a fost internat.
Concluziile medicului legist au indicat faptul că moartea a fost violentă, dar și că aceasta are legătură de cauzalitate cu lovitura primită și apoi cu impactul cu pardoseala de mozaic. Inculpatul a fost o vreme arestat preventiv, iar la începutul lunii mai, Curtea de Apel Galați i-a admis o contestație și i-a înlocuit măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu, fiind valabilă până la data de 6 iunie, inclusiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?