Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Gimnastică – O arbitră din Focșani, la Cupa Mondială!


Fișă de arbitră internațională: pe site-ul FIG-Gimnastics.com, la secțiunea judges (arbitri) este înscrisă Trandafir Daniela (ROU) ID:13421, din România, Focșani, născută în Focșani în 1983, cu brevet internațional din 2013, specialitatea- gimnastică artistică feminină, categoria a 3-a. 
Arbitra focșăneană Daniela Trandafir a oficiat la FIG World Challenge Cup – Cupă Mondială de Gimnastică, la Koper, în Slovenia, în perioada 10-15 mai. A fost un subiect pe care l-am transformat ceva mai târziu în material de presă în urma unei înțelegeri cu profesoara antrenoare și directoarea Clubului Sportiv Școlar de Gimnastică Focșani care a avut între timp de pregătit împreună cu colegii săi ediția a 11-a a „Memorialului Sergiu Popa”, ca și viitoarele competiții la care vor concura sportivele clubului. Între două activități la sală, mi-a oferit câteva informații despre competiția mondială din Slovenia și pregătirea în arbitraj!
Înainte de competiția din Slovenia, Daniela Trandafir a participat, în perioada 27 martie – 2 aprilie, la Zahra, în Tunisia, la cursuri de arbitraj urmate de examen, finalizate pentru arbitra internațională din Focșani cu promovarea în catregoria a 3-a! Ceea ce i-a permis să fie programată la competiții de nivel superior, așa cum avea să se întâmple foarte repede! A fost inclusă ca arbitră în delegația României pentru Cupa Mondială împreună cu gimnasta Larisa Iordache și antrenorul acesteia, Cristian Moldovan, care o pregătește împreună cu Lăcrămioara Moldovan, pe marea campioană!
Despre participarea românească la Cupa Mondială de la Koper, arbitra internațională Daniela Trandafir mi-a spus: „Larisa a concurat la două aparate – paralele și bârnă la care a fost prima! A fost net superioară! Este o sportivă talentată, puternică și care, cred, mai are multe de arătat în gimnastica mondială! Împreună cu atrenorii Cristian Moldovan și Lăcrămioara Moldovan formează un trio foarte puternic!”
Din perspectivă personală: „Pentru mine a fost ceva nou! M-am simțit onorată că am fost delegată din România pentru a arbitra la nivelul unei Cupe Mondiale!”
Prezența Danielei Trandafir ca arbitră la etapa de Cupa Mondială este un semn de apreciere deosebită și față de arbitrajul de gimnastică focșănean! 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?