Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Cum se selectează și se finanțează proiectele în domeniul protecției persoanelor cu dizabilități


Metodologia de selectare și finanțare a proiectelor în domeniul protecției persoanelor cu dizabilități pentru anul 2017 se află în acest moment în dezbatere publică, pe site-ul Ministerului Muncii, și stabilește că proiectele ce vor fi finanțate de Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități din fonduri publice sunt menite să determine creșterea calității vieții persoanelor cu dizabilități. În acest sens, proiectele trebuie să respecte prevederile Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități precum și prevederile Strategiei naționale „O societate fără bariere pentru persoanele cu dizabilități 2016-2020”.
    Potrivit Metodologiei, pot primi fonduri necesare finanțării proiectelor  organizații neguvernamentale cu activitate în domeniul protecției persoanelor cu dizabilități, acreditate ca furnizori de servicii sociale. Proiectele pot fi realizate în nume propriu sau în parteneriat cu alți furnizori de servicii publici sau privați, acreditați. Finanțate vor fi și proiectele prin care se asigură accesul persoanelor adulte cu dizabilități la alternative de tip familial la protecția instituținalizată, în vederea promovării condițiilor de viață independentă și integrare în comunitate. De asemenea, vor primi finanțare acele proiecte prin care se înființează servicii sociale de tip centre de zi, centre de servicii de recuperare neuromotorie sau locuințe protejate, corespunzătoare nevoilor individuale ale persoanelor cu dizabilități. „Autoritatea finanțatoare publică anunțul de participare la selecția publică de proiecte în Monitorul Oficial al României, într-un cotidian central și pe site-ul propriu, www.anpd.gov.ro. În anunțul de participare este menționată data limită pentru depunerea propunerilor de proiecte. Data limită pentru depunerea propunerilor de proiecte este de 30 de zile calendaristice de la data publicării anunțului de participare. Din motive temeinice, Autoritatea finanțatoare are dreptul de a reduce numărul de zile prevăzut, dar nu la mai puțin de 15 zile, cu motivația corespunzătoare cuprinsă în anunțul de participare”, reglementează Metodologia.
    Numărul de solicitanți la sesiunea de selecție publică de proiecte nu este limitat, iar orice persoană juridică fără scop patrimonial care dorește să depună o propunere de proiect în cadrul sesiunii de selecție are dreptul de a solicita și de a primi clarificări din partea Autorității finanțatoare.
    Propunerea de proiect se depune la sediul Autorității finanțatoare din București, Calea Victoriei nr. 194, sector 1, până la data limită prevăzută în anunțul de participare. „Pentru aceeași activitate nonprofit un beneficiar nu poate contracta decât o singură finanțare nerambursabilă de la aceeași autoritate finanțatoare, în decursul unui an fiscal”, mai reglementează metodologia.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?