Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Cea de-a II-a etapă a campaniei „Informare acasă. Siguranță în lume!“, prezentată ieri la Focșani

Secretarul de stat în cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Victor Alexeev, a participat, ieri, la Focșani la prezentarea celei de-a II-a etape a campaniei „Informare acasa. Siguranță în lume!“, destinată românilor care doresc să muncească, să studieze și să locuiască în străinătate. La eveniment au participat primari ai localităților vrâncene, cadre didactice, reprezentanți ai instituțiilor publice deconcentrate. În județul Vrancea, campania este organizată de Consiliul Județean Vrancea în parteneriat cu Instituția Prefectului Vrancea.

Consiliul Județean Vrancea, împreună cu Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, „recunosc potențialul reprezentat de diaspora pentru dezvoltarea și evoluția României, nevoia de reconectare cu țara a românilor plecați în străinătate și importanța accesării capitalului de resurse umane, cunoștință și expertiză reprezentat de românii care muncesc în străinătate”.

În cadrul celei de a doua etape a campaniei „Informare acasă! Siguranță în lumea fost abordată problematica informării corecte a potențialilor migranți români în ceea ce privește drepturile pe care le au în statele membre ale Uniunii Europene. Etapa a doua a Campaniei Naționale „Informare acasă! Siguranță în lume!” 2019 se desfășoară în lunile august-septembrie în toate județele țării, noutatea acestei etape fiind „informarea cu privire la votul în străinătate, înainte de alegerile prezidențiale din această toamnă”.

Obiectivul general al Campaniei Naționale „Informare acasă! Siguranță în lume!” este de a realiza o informare corectă și cât mai completă a potențialilor migranți români în ceea ce privește drepturile și obligațiile pe care le au statele membre ale Uniunii Europene”. Totodată, se dorește ca românii de pretutindeni să afle mai multe despre programele pe care România le desfășoară pentru a-i încuraja să revină acasă în număr cât mai mare.

Sursa foto: Facebook/Consiliul Judetean Vrancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?