Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Seminar și atelier de lucru cu prilejul lunii promovării economiei sociale


Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vrancea organizează, în perioada 17-25 mai 2017, o serie de acțiuni cu scopul mediatizării prevederilor legale referitoare la rolul intreprinderilor sociale, al intreprinderilor sociale de inserție și la importanța cooperarii dintre agențiile pentru ocuparea forței de muncă, autoritățile locale și actorii locali cu responsabilități în domeniul economiei sociale. Prin aceste acțiuni, AJOFM Vrancea marchează luna promovării economiei sociale. Potrivit comunicatului de presă trimis redacției noastre, în această perioadă se va desfășura un seminar la care vor participa actori locali cu responsabilități în domeniul economiei sociale. În cadrul  seminarului vor fi abordate teme precum: „Economia socială –  instrument flexibil și durabil pentru dezvoltarea comunității și crearea de locuri de muncă pentru persoanele defavorizate”; „Impactul/ importanța sincronizării intervențiilor actorilor locali, cu responsabilități în domeniul economiei sociale”.
    De asemenea, AJOFM Vrancea va desfășura și un atelier de lucru cu tema: „Antreprenorul social  – posibilitate de dezvoltare și activare pe piața muncii”. La actiune vor participa persoane care apartin unor grupuri vulnerabile și care vor să producă o schimbare în vederea creșterii capacității de inserție pe piața muncii.
„Conform Legii 219/2015 privind economia socială, luna mai a fiecărui an este dedicată organizării diferitelor evenimente sau acțiuni de mediatizare a acestui domeniu, având ca scop dezvoltarea locală și cetățenia activă, cooperarea și solidaritatea socială. Luna mai este denumită și luna promovării economiei sociale. Economia socială reprezintă ansamblul activităților organizate independent de sectorul public, al căror scop este să serveasca interesul general, interesele unei colectivități și/sau interesele personale nepatrimoniale, prin creșterea gradului de ocupare a persoanelor aparținând grupului vulnerabil și/sau producerea de bunuri, prestarea de servicii și/sau execuția de lucrări. Aceasta are drept obiective  consolidarea coeziunii economice și sociale, ocuparea forței de muncă si dezvoltarea serviciilor sociale”, se arată în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
Potrivit comunicatului, îndeplinirea obiectivelor se realizează prin activități de interes general, precum: producerea de bunuri, prestarea de servicii și/sau execuția de lucrări care contribuie la bunăstarea comunității sau a membrilor acesteia;
promovarea unor activități care pot genera sau asigura locuri de muncă pentru încadrarea persoanelor aparținând grupului vulnerabil; dezvoltarea unor programe de formare profesională dedicate persoanelor din grupul vulnerabil; dezvoltarea serviciilor sociale pentru creșterea capacității de inserție pe piața muncii a persoanelor din grupul vulnerabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?