Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

GALERIE FOTO:Mențiune și premiul special la concursul național „Cultură și Civilizație în România” pentru elevi de la Asachi


În  perioada 13-16 mai 2017, la Râmnicu Vâlcea s-a desfășurat  Concursul Național Interdisciplinar „Cultură și Civilizație în România”, eveniment la care au participat elevi și profesori din 29 de județe ale țării. Echipajul Colegiului Tehnic „Gheorghe Asachi” a reprezentat județul Vrancea și a obținut mențiune (90 de puncte din 100) și premiul special la secțiunea Studiu privind particularitățile etnografice/ etnologice și lingvistice locale. Participanții, Iliescu Cătălina (XI E), Èšugui Lăcrămioara (XI B) și Dumitriu Maria (XI E), au fost coordonați de profesorii Nina Elena Plopeanu, Maria Florența Drăgan, Gabriela Chipon și Marilena Răvaș.
Concursul „Cultură și civilizație în România”, aflat la a XXVI-a ediție, este o competiție cu caracter interdisciplinar ce se adresează elevilor din ciclul liceal. Comisia națională de evaluare a fost alcătuită din: Magdalena Andreescu, Șef Birou la Muzeul Național al Èšăranului Român, președintele comisiei; Mina-Maria Rusu, inspector general MEN pentru limba și literatura română; Doru Dumitrescu, inspector general MEN pentru istorie; Eugen Stoica, inspector general MEN pentru socio-umane; Vasile Timiș, inspector general MEN pentru religie; Alin-Cătălin Păunescu, director general în Ministerul Educației Naționale; Andra Bică, Inspector Școlar General ISJ Vâlcea; Elena Lupșa, de la Colegiul Național Decebal – Deva, Județul Hunedoara – secretar.
Arhiepiscopia Râmnicului, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, în calitate de gazde, au oferit celor 150 de elevi și profesori participanți un bun prilej de a descoperi tradiția, cultura și spiritualitatea spațiului vâlcean, printr-un pelerinaj la mănăstirea Hurezi, vizite la Casa Olarului din Horezu, Culele Greceanu și Duca de la Măldărești, precum și Casa memorială I. G. Duca.

Informații furnizate de prof. Maria Drăgan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?