Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Întreținerea drumurilor județene pe timp de vară, scoasă la licitație


Consiliul Județean Vrancea a scos la licitație un acord cadru privind realizarea de lucrări de întreținere curentă pe timp de vară pe rețeaua de drumuri județene, pe durata a 36 de luni calendaristice. Este vorba de lucrări de  plombări, turnarea unor covoare asfaltice noi, balastare, reprofilare, tăieri acostamente, completări acostamente, curățire șanțuri și rigole, desfundări și decolmatări podețe, camere de cădere, șanțuri și rigole pavate noi, înlăturare materiale aduse de viituri, desfundare și refacere șanțuri, regularizare albie, curățire palatformă drum, curățire rosturi, borduri, cosire vegetație ierboasă. Valoarea estimată a investiției este 14,5 milioane de lei pentru trei ani.
    Consiliul Județean Vrancea a demarat în anul 2008 un amplu proces de reabilitare și modernizare a drumurilor județene care continuă și în prezent. În perioada 2008-2015 au fost finalizate 17 investiții de reabilitare a unor drumuri județene, în valoare totală de aproape 235 milioane de lei, având o lungime totală de peste 170 de kilometri. Consiliul Județean a mai finalizat lucrările la drumul județean  DJ 205D, Valea Sării – Năruja – Paltin – Nereju – Brădăcești, cu o lungime de 34 de kilometri, DJ 204 E, DN24 Mărășești – Panciu, cu o lungime de 18,85 km și DJ 205R, Cotești-Poiana Cristei, cu o lungime de 7 kilometri. Valoarea totală a celor trei investiții este de peste 225 milioane de lei, iar finanțarea este asigurată prin POR. În prezent, Consiliul Județean are în derulare 8 investiții în valoare de 210.790.946 lei, finanțarea fiind asigurată prin PNDL. De asemenea, Consiliul Județean are pregătite pentru finanțare proiecte în valoare de 451 milioane de lei.
    Reamintim că administrația județeană a întocmit o listă cu 33 de obiective de investiții noi care a fost depusă pentru finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a II-a, program derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Fondurilor Publice. Directorul Direcției Tehnice și de Investiții din cadrul Consiliului Județean Vrancea, Romeo Iordache, a declarat că toate cele 33 de investiții noi vizează reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere județene. „Consiliul Județean Vrancea a depus o listă cu 33 de obiective de investiții noi ce vor fi finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a II-a. Este vorba de investiții ce vizează reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere județene, valoarea acestora fiind de peste 261 milioane de lei. Sunt proiecte foarte importante, care continuă programul de modernizare a infrastructurii rutiere, inițiat și demarat de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan”, a precizat Romeo Iordache.
    De asemenea, Consiliul Județean Vrancea a depus spre finanțare 5 proiecte care vizează reabilitarea și modernizarea tot atâtor drumuri județene, proiecte care se află în faza de evaluare. Este vorba de reabilitarea unor drumuri județene care au o lungime totală de 120,7 kilometri și care traversează localitățile Sihlea, Tâmboiești, Bordești, Golești, Vârteșcoiu, Odobești, Gugești, Gura Caliței, Dumitrești, Gologanu, Slobozia Ciorăști, Cotești, Dumbrăveni, Popești, Urechești. Proiectele respective vizează reabilitarea unor drumuri pe care nu au mai fost executate lucrări consistente de peste 35 de ani, iar o parte din aceste drumuri nu au fost asfaltate niciodată. Valoarea totală estimată a celor 5 drumuri este de peste 468 milioane de lei, echivalentul a 104 milioane de euro. Este vorba de următoarele obiective de investiții: „Modernizarea infrastructurii rutiere de drum județean dintre localitățile: Limită județ Buzău – Voetin – Sihlea – Obrejița – Tâmboiești- Bordești cu conectivitate directa la rețeaua TEN -T”; „Modernizarea  infrastructurii rutiere de drum județean dintre localitățile: Focșani – Golești – Vârteșcoiu – Odobești cu conectivitate directa la rețeaua TEN -T”; „Modernizarea infrastructurii rutiere de drum județean dintre localitățile: Gugești – Dragosloveni – Gura Caliței – Dealu Lung -Tinoasa – Poenița – Dumitrești cu conectivitate directa la rețeaua TEN-T”; „Modernizarea  infrastructurii rutiere de drum județean dintre localitățile: Gologanu – Slobozia Ciorăști – Cotești cu conectivitate directa la rețeaua TEN-T”; „Modernizarea infrastructurii rutiere de drum județean dintre localitățile: Dumbraveni – Gugesti – Popești – Urechesti – Budesti – Cotesti – Blidari – Bontesti – Dalhauti -Faraoanele- Rimniceanca-Beciu-Odobești cu conectivitate directă la rețeaua TEN -T”.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?