Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

VIDEO şi GALERIE FOTO:Casă din Focșani în flăcări din cauza unui scurtcircuit electric; la Odobești o locuință a luat foc de la o lumânare


Un incendiu puternic a cuprins sâmbătă, la miezul nopții, acoperișul comun al două locuințe de pe strada Timotei Cipariu din Focșani. Alarmați, vecinii au chemat de urgență pompierii, care s-au deplasat inițial cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Din cauza violenței cu care se manifesta incendiul, pompierii au fost nevoiți să solicite întăriri, iar la fața locului a mai sosit un echipaj cu o autospecială cu apă și spumă. 
După mai bine de trei ore, flăcările au fost stinse, acoperișul fiind ars pe o suprafață de aproximativ 200 de mp. Un bărbat de 37 de ani, chiriaș al uneia dintre cele două locuințe, cu probleme cardiace, a suferit un atac de panică și s-a intoxicat cu fum. Membri echipajului SMURD i-au acordat primul ajutor la fața locului, apoi l-au transportat la spital. „Sâmbătă, 29 aprilie a.c., în jurul orei 00.30, un apel la numărul unic de urgență 112, anunța producerea unui incendiu la acoperișul unei locuințe de pe strada Timotei Cipariu din municipiul Focșani. La fața locului s-au deplasat inițial două echipaje cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, dar din cauza violenței cu care se manifesta incendiul, au fost suplimentate forțele de intervenție cu un echipaj și o autospecială cu apă și spumă. După o intervenție de peste 3 ore s-a constatat că, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric, a ars acoperișul comun a două locuințe pe o suprafață de circa 200 de mp. În urma incendiului, un bărbat de 37 ani, chiriaș al uneia dintre locuințe, cu antecedente medicale, probleme cardiace, a suferit atac de panică și intoxicatie cu fum. El a primit prim ajutor și a fost transportat la spital de echipajul SMURD prezent la fața locului, fiind în afara oricărui pericol”, ne-a transmis plt. adjutant Florin Olaru, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.

    Pompierii vrânceni nu au avut odihnă nici sâmbătă dimineață, când o locuință din Odobești a luat foc. La fața locului au acționat reprezentanți ai SVSU Odobești, iar de la Focșani au primit sprijinul unei autospeciale cu apă și spumă și al unei ambulanțe SMURD. Potrivit plt. adj. Florin Olaru, în urma incendiului au ars 50 de metri pătrați din acoperiș și bunuri casnice, incendiul propagându-se de la o lumânare lăsată aprinsă și nesupravegheată. „Astăzi (sâmbătă-n.r.), între orele 08.29.-09.45.  SVSU Odobești și ISU Vrancea au intervenit în orașul Odobești, str.Cazaclii, nr.41, la proprietatea lui C.N., pentru stingerea și lichidarea unui incendiu, ce a cuprins locuința acesteia… au ars cca. 50 mp de acoperis (astereala lemn și carton bituminos), cca. 100 kg deșeuri diverse (plastic, carton, textile), bunuri diverse, mobilier s-a deteriorat grav locuința, construită din paiantă…cauza posibilă a incendiului – foc deschis în spații închise (lumânare)… nu au fost victime și s-a evitat extinderea focului către alte construcții din vecinătate”, se arată pe pagina de facebook a SVSU Odobești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?