Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Taximetriști fără atestate profesionale, amendaţi de poliţişti


   Polițiștii rutieri au desfășurat o acțiune, miercuri, ce a avut drept scop verificarea legalității activității de taximetrie. Ei au aplicat peste 40 de sancțiuni.  Polițiștii au urmărit în principal sancționarea celor care, deși sunt autorizați, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor. De asemenea, au verificat starea tehnică a autovehiculelor care circulă în regim de taxi, dar și funcționarea corectă a aparatelor de taxat.
   La nivelul județului au fost verificate 134 de taximetre, iar în 43 dintre cazuri au fost aplicate amenzi. De asemenea, oamenii legii au reținut și trei certificate de înmatriculare. Polițiștii de la Rutier ne-au precizat că au fost găsite două mașini care nu aveau inspecția tehnică periodică și o alta care nu avea asigurare. Alte două amenzi au fost date pentru depășirea limitei legale de viteză, iar restul, până la 43, pentru alte abateri. 
   De asemenea, oamenii legii au găsit și doi taximetriști care nu aveau atestate profesionale pentru a putea practica această activitate. Este vorba despre Nelu C., care nu avea atestat profesional și nici inspecția tehnică periodică a mașinii. În plus, anvelopele mașinii erau foarte uzate. Pentru toate aceste neregului, oamenii legii i-au aplicat o sancțiune consistentă. Un alt caz este cel al lui Valentin C.. Polițiștii ne-au spus că nici el nu avea atestat profesionat încât să poată practica meseria de taximetrist. Oamenii legii au adăugat că un alt taximetrist, Sergiu C., avea casa de marcat defectă și rampa taxi scoasă din funcțiune. 
   La nivelul întregii țări au fost verificate 5.254 de autovehicule taxi, iar în urma neregurilor constatate au fost aplicate 2.531 de sancțiuni contravenționale. Din totalul sancțiunilor, 347 au fost aplicate în conformitate cu prevederile Legii 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi și în regim de închiriere, 2.184 au fost aplicate pentru încălcarea normelor privind circulația pe drumurile publice, dintre care 18 pentru neacordare prioritate pentru pietoni, 15 pentru neacordarea de prioritate vehiculelor, 145 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 2 pentru defecțiuni grave la sistemul de frânare, 7 pentru defecțiuni grave la sistemul de direcție și 235 pentru alte defecțiuni tehnice. De asemenea, polițiștii au reținut 39 de permise de conducere și au retras 148 de certificate de înmatriculare, dintre care trei de la taximetriștii vrânceni. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?