Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Acoperișul Primăriei Spulber a fost refăcut, după ce a fost distrus de un incendiu


Autoritățile locale din comuna Spulber au reușit să reconstruiască acoperișul primăriei care a fost distrus de un incendiu ce a izbucnit în dimineața zilei de 28 februarie. Primarul comunei Spulber, Vasile Rusu, a declarat că lucrările au fost realizate din fonduri proprii și cu sprijinul unor oameni de afaceri din localitate.
„Se lucrează pentru redarea sediului Primăriei Spulber circuitului public după ce a fost afectată de un incendiu care a izbucnit în dimineața zilei de 28 februarie. Am reușit să refacem acoperișul și să montăm tabla pe acoperiș, iar în prezent se lucrează la interioare”, a precizat primarul Vasile Rusu. Acesta a ținut să reamintească faptul că până când vor fi finalizate lucrările, activitatea primăriei a fost mutată în Căminul Cultural care se află în imediata vecinătate a Primăriei Spulber. „Activitatea Primăriei Spulber se desfășoară în căminul cultural din localitate. Am transferat aici toate documentele, avem toate utilitățile și toate condițiile pentru desfășurarea temporară a activității în acest sediu”, a spus primarul Vasile Rusu.
    Sediul Primăriei Spulber a luat foc cel mai probabil din cauza unor scântei de la coșul de fum al centralei termice. Incendiul a fost anunțat la numărul unic de urgență 112, în jurul orei 3.00 dimineața, iar la fața locului s-au deplasat patru autospeciale. Pompierii s-au luptat cu focul mai bine de patru ore.  „În ziua de 28 februarie a.c. în jurul orei 4.00 am fost solicitați să intervenim la un incendiu izbucnit la acoperișul Primăriei Spulber. La fața locului s-au deplasat pompierii de la Vidra cu trei autospeciale de stins incendii cu apă și spumă și de la Obștea Nereju. În urma incendiului au ars acoperișul clădirii pe circa 270 mp și planșeul de la etaj. S-au degradat bunuri și documente din șase birouri de la etaj. Cauza incendiului a fost lipsa sitei de parascântei la un coș de fum”, ne-a precizat plutonier adjutant Florin Olaru purtător de cuvânt la ISU Vrancea.
    Pompierii au fost ajutați și de localnici care, cu mic cu mare, au sărit să ajute la limitarea dezastrului. Sediul în care a funcționat primăria Spulber a fost construit în anii 2006-2007 și a fost inaugurat în anul 2008. Imobilul a costat atunci aproximativ 9 miliarde de lei vechi. În imobil se aflau 12 încăperi în care își desfășurau activitatea funcționarii primăriei Spulber și în care se afla și arhiva. Din fericire atât arhiva cât și documentele de stare civilă și registrele agricole au fost salvate din calea focului. „Din fericire nu a ars arhiva, practic a ars numai etajul, dar și de aici majoritatea documentelor au fost salvate. La etaj se aflau șase birouri care au fost distruse în întregime. De asemenea, am reușit să salvăm tot ce înseamnă documente de stare civilă sau registre agricole. Am avut mare noroc că nu a bătut vântul deoarece pagubele ar fi fost mult mai mari, nici nu vreau să mă gândesc cât de mari”, a susținut atunci primarul Vasile Rusu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?