Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

GALERIE FOTO : Discuții despre siguranța online, la Secția pentru copii a Bibliotecii Județene


Secția pentru Copii și Tineret a Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea a găzduit o activitate, ieri, în cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalității, dedicată siguranței online. La activitate au participat elevi ai Școlii nr. 7 din Focșani, însoțiți de bibliotecar Mirela Hanganu și consilierul educativ Irina Nenciu.
    Întâlnirea a avut loc la inițiativa Compartimentului de analiză și prevenire a Criminalității, reprezentată de comisar de poliție Monica Manolache care, împreună cu Victor Andoni, comisar în cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate, au susținut o prezentare care a atins mai multe subiecte, și anume: siguranța pe internet, prevenirea delincvenței juvenile, prevenirea traficului de persoane, prevenirea furturilor și a accidentelor de circulație. 
„A fost o întâlnire frumoasă în care copiii au discutat deschis despre problemele lor din mediul virtual, dar și din viața de zi cu zi. Aceștia au recunoscut că petrec mult timp pe internet, pe rețelele de socializare sau jocuri și că nu folosesc internetul ca sursă de informare. O parte din ei și-au exprimat temerile privind persoanele care pot fi dincolo de interfața prietenoasă a rețelelor de socializare și au povestit situații reale în care au fost supuși unor presiuni. Copiii au realizat că din sutele sau miii de prieteni pe care îi au în mediul on line, foarte puțini sunt persoane în care pot avea încredere. Biblioteca susține astfel de demersuri care vin să informeze și prin felul acesta să protejeze elevii de pericolele apărute în mediul on line”, a declarat Maria Cristina Olaru, coordonatorul Secției pentru Copii și Tineret „Oana Diana Renea” a Bibliotecii Județene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?