Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Elevi de la Colegiul Unirea, premiați la un concurs de traducere poetică


Laureații concursului de traducere poetică „Irina Mavrodin” au fost premiați, săptămâna trecută, la Colegiul Național Unirea (CNU) din Focșani. Invitați de onoare au fost profesorul traducător Ion Roșioru, membru al Uniunii Scriitorilor din România și fost elev al Irinei Mavrodin și Mădălin -Teodor Roșioru, membru al Uniunii Scriitorilor din România, fost doctorand al acesteia. Irina Mavrodin a fost elevă la CNU Focșani. 
Mai mulți elevi de la CNU au obținut premii. Astfel, Andreea Roxana Rogoz a obținut premiul II pentru exactitatea și acuratețea traducerii, iar Mihaela Bacnaș a primit mențiune. Mențiuni de onoare au primit Ana-Maria Figher și Iris Mădălina Savu.

„În data de 29 martie 2017, la Colegiul  Național Unirea Focșani s-a desfășurat festivitatea de premiere a laureaților Concursului de traducere poetică «Irina Mavrodin», inițiat în memoria renumitei traducătoare, absolventă a liceului nostru în anul 1949. Au participat în calitate de invitați de onoare, presedintele juriului concursului, domnul profesor Ion Roșioru, traducător, membru al Uniunii Scriitorilor din România, fost elev al doamnei Irina Mavrodin, și Mădălin -Teodor Roșioru, membru al Uniunii Scriitorilor din România – secțiunea traducători, fost doctorand al doamnei Irina Mavrodin. Concursul a reunit peste 70 de participanți din județele Arad, Brăila, Neamț, Maramureș, Timiș,Vrancea. Programul a inclus o dezbatere despre literal/literar în traducere și un atelier de traducere. Întâlnirea cu cei doi iluștri invitați a fost o introducere în tainele profesiei de traducător, un avant-propos menit să stârnească interesul elevilor pentru un exercițiu intelectual atât de delicat care implică vocație, talent și mai ales practică.
Din perspectiva textului final trebuie să recunoaștem că «truda răbdătoare a traducerii dă multă bucurie», așa cum mărturisea, după o îndelungată experiență încununată de succes, doamna Irina Mavrodin”
, se arată într-un comunicat transmis de profesoarele coordonatoare Claudia Lepădatu și Maria Zgăbârdici.
Lista cu elevii premiați AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?