Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Bugetul orașului Panciu a fost aprobat


Consiliul Local Panciu a adoptat, joi, Proiectul Bugetului Local pe anul 2017. Odată cu acesta, aleșii locali au mai aprobat Bugetul de venituri și cheltuieli finanțat integral din venituri proprii al orașului Panciu pe anul 2017  – Învățământ și Casa de Cultură; Bugetul de venituri și cheltuieli finanțat integral din venituri proprii al orasului Panciu pe anul 2017 – Spital Orasenesc; Bugetul de venituri și cheltuieli finanțat  integral din venituri proprii și subvenții al orașului Panciu pe anul 2017 și Bugetul finanțat din credite interne al orasului Panciu pe anul 2017. „Pe data de 29 martie, Consiliul Local Panciu a aprobat Bugetul local pe anul 2017. Acesta este de aproximativ 4 milioane RON, la care se adaugă cotele defalcate din TVA și impozitul pe venit, provenite atât de la Direcția Generală a Finanțelor Publice, cât și de la Consiliul Județean Vrancea. La partea de funcționare am structurat tot ceea ce ține de activitățile din orașul Panciu, precum și ale instituțiilor din subordinea Primăriei Orașului Panciu. Mă refer la: Liceul Tehnologic «Al. I. Cuza», Liceul Teoretic «Ioan Slavici», Spitalul Orășenesc, Casa de Cultură și DUSPI SERV. De asemenea, la partea de dezvoltare, am prevăzut continuarea investițiilor începute în anul 2016 și începerea unor proiecte noi”, a explicat primarul Iulian Nica.
    Edilul-șef a adăugat că o sumă importantă a fost alocată pentru capitolul „Plăți proiecte” deoarece, în 2017, administrația locală va întocmi o serie de documentații tehnico-economice, în vederea depunerii la finanțare a unor proiecte de investiții atât în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020, cât și în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL). „În cadrul POR 2014-2020, avem în vedere proiecte pe fiecare Axă Prioritară în parte – sănătate, educație, social, iluminat public, eficiență energetică. Concomitent, în cadrul PNDL, vom depune la finanțare proiecte atât pe partea de cultură, cât și pe cea de reabilitare termincă a instituțiilor publice din orașul Panciu. Odată cu depunerea la finanțare a acestor documentații, ținta noastră este să atragem cât mai multe fonduri europene în orașul Panciu. Dacă în mandatul trecut, 2017-2013, am atras peste 50 de milioane de euro, sperăm ca în 2017 să atragem peste 30 milioane de euro, urmând ca până în anul 2020 să atingem și chiar să depășim mandatul financiar trecut”, a precizat Iulian Nica.
    Bugetul pe 2017 al orașului Panciu mai prevede și proiecte ce vor fi realizate integral cu fonduri proprii. Printre ele se numără: construirea unui padoc pentru un număr de 100 de câini comunitari, sistematizarea orizontală la Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice „Sf. Ioan”, „Creșa Piticilor” din cartierul Crucea de Sus, precum și întocmirea Registrului Spațiilor Verzi. Bugetul local de venituri și cheltuieli al orașului Panciu pe anul 2017 poate fi consultat pe site-ul Primăriei Orașului Panciu, www.primaria-panciu.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?