Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Profesorul Dan Grigoraș, condus astăzi pe ultimul drum

Profesorul de educație fizică și sport, Dan Grigoraș, din cadrul Școlii „Ion Basgan“ Focșani, este condus astăzi pe ultimul drum. Convoiul funerar pleacă la ora 12.30 de la Biserica de lângă Școala „Ștefan cel Mare”. Acesta a încetat din viață miercuri, fulgerător, la vârsta de 61 de ani, când tocmai se pregătea să revină în rândul elevilor, după un scurt concediu medical. Vestea că apreciatul profesor de educație fizică și sport și antrenor de handbal a murit, a consternat pe toată lumea, pentru că toți cei care-l cunoșteau, îl vedeau plin de viață, la fel de activ și implicat în meseria sa și dornic de a sta printre elevi, să le insufle dragostea pentru sport și mișcare. În cei 37 de ani de activitate, Dan Grigoraș a fost o perioadă inspector școlar de educație fizică și sport în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, iar timp de 2 ani, directorul Școlii „Ion Basgan“ Focșani.

De-a lungul carierei, s-a remarcat și la competițiile de atletism din cadrul ONSS, acolo unde se ducea cu elevii pe care îi pregătea atât fizic cât și psihic. Urma ca luna aceasta, pe 12 martie, să se reîntoarcă la școală printre copii, după ce o scurtă perioadă a fost în concediu medical, însă nu a mai apucat, pentru că inima sa a cedat. Directorul Școlii „Ion Basgan“ Focșani, Alina Dima, și-a exprimat regretul la aflarea tristei vești: „Era în concediu medical, dar din martie revenea la catedră. Lucrurile erau așezate pe făgașul normal, iar la ultima întâlnire, arăta foarte bine, spunea că abia așteaptă să se întoarcă la școală printre copii. Este profesor de 37 de ani. Când eram elevă, îl știam ca profesor, ca ulterior, peste ani să devenim colegi. Suntem alături de familie, suntem șocați de vestea aceasta. Îl așteptam să vină la școală, așa cum ne-a promis. Diseară (n.r. ieri seară) tot colectivul va merge la capelă cu o lumânare, să îl vedem pentru ultima dată“, a transmis ieri, Alina Dima.

Inspectorul de educație fizică și sport din cadrul IȘJ Vrancea, Vica Mincă își exprimă regretul pentru pierderea profesorului și colegului Dan Grigoraș. Inspectoarea spune că profesorul Grigoraș a fost un om deosebit, dedicat meseriei, implicat în fel și fel de activități sportive, un prieten adevărat, un mentor și un bun psiholog. S-a preocupat mereu de progresul elevilor, ducându-i la diferite competiții, a insuflat dragoste față de sport și a fost un exemplu pentru mulți dintre cei care l-au cunoscut. Vica Mincă a stat de vorbă cu soția profesorului, care era împietrită de durere. Asemeni acesteia, toată lumea este șocată de moartea fulgerătoare a profesorului. Era așteptat din nou pe terenul de sport, în sala de sport, acolo unde se simțea cel mai bine, era așteptat de copii și își dorea să revină printre ei cât mai repede cu putință. „Domnul profesor Dan Grigoraș a fost un om deosebit. Am primit mesaje de condoleanțe adresate familiei din partea multor colegi din țară care l-au cunoscut pe domnul Grigoraș prin prisma faptului că a fost inspector de specialitate. A fost un profesionist, un om de caracter, un prieten pentru toată lumea, mentor pentru cei tineri, șlefuitor de talente pentru că a făcut atletism și la toate probele atletice din cadrul ONSS a fost prezent cu copiii pe care i-a instruit ca un profesionist, ca un bun psiholog. Am stat de vorbă cu soția dumnealui și este șocată, abia mi-a putut vorbit. Este împietrită de durere. Mi s-a rupt inima când am vorbit cu ea. Nimeni nu se aștepta ca el să plece așa devreme și brusc dintre noi. Noi îl așteptam ca pe 12 martie să vină la școală“ ,a transmis Vica Mincă.

Pe pagina de facebook a profesorului, sunt scrise zeci de mesaje de la elevi, cunoștințe, colegi și prieteni. Un elev de-al profesorului spune că le-a fost ca un tată și că întotdeauna au simțit dragostea pe care le-o transmitea. „Îmi este greu să cred că acest om extraordinar ne-a părăsit pentru vecie. Ne-a fost ca un tată, un diriginte foarte bun care ne-a iubit necondiționat și care ne îndruma în tot ceea ce făceam. Sportul vrâncean a pierdut o personalitate rar întâlnită. Dumnezeu să te odihnească, domnule diriginte!“, scrie pe facebook un elev de-al profesorului.

Monitorul de Vrancea transmite condoleanțe familiei îndoliate! Dumnezeu să-l odihnească!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?