Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Ministerul Agriculturii a demarat discuții privind politica agricolă comună începând cu 2020


Ministerul Agriculturii a demarat discuții cu reprezentanții sectorului pentru a contura punctul de vedere al României în ceea ce privește politica agricolă comună începând cu anul 2020, a declarat, luni, Elena Tatomir, director general al Direcției Generale Politici Agricole și Strategii din Ministerul Agriculturii, în cadrul conferinței PRIA Agriculture. „Săptămâna aceasta este o săptămână foarte încărcată în ceea ce privește discutarea viitorului politicii agricole comune. S-au trimis invitații și pe 24 (martie — n.r.) avem întâlniri la Ministerul Agriculturii, pentru că deja ne pregătim cu puncte de vedere pentru politica începând din 2020 și poate în cadrul acestor întâlniri, pe baza a ceea ce s-a realizat în ultimii acești ani, să vedem ce a mers și ce nu a mers, ca să ne spunem părerea pentru viitoarea politică agricolă comună”, a spus Tatomir.
Potrivit acesteia, un semnal de alarmă îl reprezintă faptul că, potrivit statisticilor, România exportă foarte multă materie primă. „Poate ar trebui să ne uităm la numite sectoare. S-a vorbit aici că se exportă foarte multă materie primă. Toți ne-am dori să dăm plus valoare produselor noastre să exportăm produse procesate, poate ar trebui să acționăm în această cale”, a continuat reprezentantul Ministerului Agriculturii.
Ea a menționat că, în cadrul ministerului, au fost constituite grupe de lucru pe toate sectoarele de activitate. „Am trimis adrese peste tot, pentru că APIA duce o politică să zicem puțin agresivă în ceea ce privește înregistrarea cererilor de plată și ne dorim cu toții ca aceste cereri e plată să se finalizeze la 15 mai, pentru a da posibilitatea înregistrării și controlului și pentru ca subvențiile să poată să fie primite de fermieri la timp, iar ei să beneficieze cât mai repede de acești bani”, a mai spus Tatomir.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?