Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

GALERIE FOTO : Ozonoterapia, metoda de tratament alternativă? Complementară sau alopată?


Doctorița Jeni Violeta David, medic ozonoterapeut, de la Clinica Viomed Focșani,  practică Ozonoterapia în Focșani de aproape 7 ani și spune că pacientul mulțumit de rezultatele terapiei, este cea mai bună dovadă că terapia funcționează foarte bine, ca atare, sau combinată cu o terapie preexistentă a pacientului.
Ozonoterapia este un tratament revoluționar, cunoscut de foarte mulți ani, în țări ca SUA, Canada, Germania, Rusia, Ucraina, Suedia, Italia, Spania, Brazilia, Cuba, Mexic. De exemplu, în Germania, ozonoterapia este utilizată cu succes de aproximativ 58 ani, când doctorul german Hanssler scotea al patrulea tratat despre managementul bolilor articulare si ortopedice tratate și cu O3 -OZON.

    În fapt ce este ozonul? Ozon-ul este un gaz, produs, de obicei, în atmosferă de către trăsnet, asezându-se în stratosfera ca pătura de ozon, unde se combină și cu alte gaze. Ozonul medical este produs de un aparat medical. Acest aparat, în timp ce  este alimentat de un tub de oxigen medical și de curent electric, face un arc electric și produce un amestec de ozon -oxigen. Ulterior, selectându-se diverse concentrații, pe care le impun protocoalele terapeutice și, pe care medicul, instruit corespunzător dorește să le aplice pacientului, se poate realiza ozonoterapia. Aplicarea ozonului, ca și terapie, are  și contraindicații în anumite afecțiuni. Dintre acestea enumerăm Hipertiroidia, Favismul (anemie hemolitică acută, atunci când se consumă fasole Fava), în boli de sânge ca Leucemia. Ozonoterapia este, de asemenea,  contraindicată și în sarcină. Nu există efecte secundare, dacă terapia cu Ozon este aplicată corect și de către personal instruit.
    ” Ozonul are efect  antialgic (ia durerea    aproape instantaneu), antiinflamator, vasodilatator, antibacterian, virustatic, stimulator al imunității etc. Odată pătruns în corp ,dintr-o moleculă oxidantă se tranformă întrunul dintre cele mai puternice antioxidante celulare, iar cel mai important efect al ozonului este efectul trofic -de refacere. În urma experimentelor, s-a constatat că aplicat pe mușchiul de sobolan reface neuronul, prin activarea celulelor stem  silențioase din substanția NIGRA  (structură cerebrală situată la nivelul mezencefalului). Dintre tipurile de  aplicatii ale ozonului enumerăm autohemoterapia (tratarea sângelui)  majoră  și minoră, infiltrații subcutanate periarticular, intra-articular, intramuscular paravertebral cu ozon, insuflație rectală, aplicații cu saci cu ozon, hidromasaj în  tratarea piciorului diabetic cu apă ozonizată și  de ultima oră, terapia prin Saună cu ozon. Aceasta se folosește pentru boli reumatice, boli ale pielii (infecții fungice bacteriene, virale), boli degenerative (artrita, artroza, miozita, tendinite, spasme musculare), hipertensiune, boli vasculare periferice, angiopatii, psoriazis, migrene, insuficiența vasculară coronariană și multe altele.
Contraindicații—Hipertiroidie, afecțiuni inflamatorii febrile, acute. Ozonul poate fi în schimb folosit pentru pacienții alergici la anumite subsanțe medicamentoase, ozonul nu provoacă alergii. Revenind la titlu putem concluziona că terapia cu ozon este chiar o metodă alopată de tratament, în care locul substanțelor cu care se lucrează uzual este luat de ozon”
, spune Jeni Violeta David, medic ozonoterapeut de la  Clinica Viomed Focșani.
    Clinica Viomed Focșani se află pe Strada Popa Șapcă, Nr. 9, Apartament 2 BIS (în spatele fostei farmacii 24). Programările se pot face zilnic, la numărul 0726718442, sau prin mesaj la numerele 0760092361, 0767408495. Clinica Viomed Focșani poate fi găsită și pe site http://vio-med.ro/terapii/
Cu doctorița Jeni Violeta David ne vom reîntâlni în fiecare luni și vă vom prezenta efectele miraculoase ale ozonoterapiei, pentru fiecare afecțiune în parte.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?