Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

GALERIE FOTO : Alexandra Stoleru, absolventă a LPS Focșani, „eroina din Bamboo“


Cântărețul Florin Chilian a postat un lung mesaj pe pagina sa de Facebook despre Alexandra, eroina de la Bamboo, care se află și acum la spital după ce s-a intoxicat cu fum, pentru că s-a întors de mai multe ori în club ca să fie sigură că toți clienții au fost evacuați. Florin Chilian le atrage atenția mai marilor țării asupra situației Alexandrei. Aceasta este originară din județul Constanța, dar a jucat handbal  la Academica Focșani, fiind absolventă, în 2015, a Liceului cu Program Sportiv (LPS) Focșani.

„Nimic despre Alexandra.
În dimineața zilei de 21 ianuarie 2017 a dispărut unul dintre cele mai fumoase cluburi din Europa și din lume. Credeți-mă, știu despre ce vorbesc. Am fost prin cluburi din acelea la care vezi coada de kilometrii prin filme. Așa este și în realitate doar că interiorul este o simplă cutie de beton băgată în pământ pe lângă Bamboo. Mulți artiști au urcat pe scena Bamboo aducând bucurie miilor de oameni ce i-au trecut pragul în nopțile pline de firescul energiei pe care ți-o dau vârsta sau banii într-un București pe care chiar acest club l-a pus pe harta internațională a nightlife mondial.
Nimic rău în a avea bani și a-i cheltui în București pentru că asta înseamnă locuri de muncă pentru zeci, dacă nu sute de tineri care au la rândul lor familii de întreținut.
Nu vreau să vorbesc despre incendiu și nici despre descreierații care s-au bucurat din nou de nenorocirea întâmplată mereu altora și nu lor ori despre cei care comemorează și nu omagiază la ceas de sărbătoare.
Vreau să vă spun despre o fată: Alexandra.
Alexandra este o tânără, o fată din managementul clubului Bamboo, care a părăsit ultima clubul pentru că a vrut să se asigure încă o dată ca nimeni nu a rămas în urmă pradă focului.
Dacă este să vorbim despre minuni, trebuie să vorbim despre faptul că 6/700 de oameni au fost evacuați în mai puțin de 7 minute de la declanșarea incendiului grație atenției pe care proprietarii clubului, familia Castellano, a acordat-o măsurilor de securitate și de evacuare în caz de incendiu.
Zgura răutăților noastre de fiecare zi a acoperit acest adevăr prea repede: Nimeni nu a murit în acest infern! Nimeni nu a avut răni grave! Acestea sunt fără doar și poate minuni!
Alexandra, o fată, o tânără este – dacă nu mă înșel – singura persoana aflată încă în spital în urma intoxicației cu fum.
Nu, Alexandra nu se afla în Bamboo la băutură, droguri, sex sau la ce au mai socotit de cuviință minți bolnave să sublinieze în legătură cu acest incendiu.
Alexandra nu era la distracție în clubul Bamboo. Alexandra Stoleru era la serviciu, era la muncă.
Ea s-a întors o dată și încă o dată în mijlocul flăcărilor pentru a-și face datoria și pentru a se asigura că nu a rămas nimeni în urmă.
Alexandra, o fată, a vrut să se asigure că nimeni dintre ai ei nu dispare în flăcările pornite de nicăieri parcă.
Nu, nu sunt un obișnuit al locului. Am mers extrem de rar acolo dar știu că se simt ca o familie cei ce lucrează acolo și mai știu că cei ce trec pragul în nopțile Bamboo petrecute în club sunt imediat adoptați de personalul care este acolo și pentru a avea ce pune pe masă acasă la copii la familia lor mai mică de lângă care pleacă seara la familia mare, la familia Bamboo cu bunele și relele ei ca în orice familie.
Domnule Președinte Klaus Werner Iohannis, eu în locul dumneavoastră să fi fost, aș fi mers la spital la Alexandra și i-aș fi dat o medalie de merit Alexandrei.
Doamna Primar General Gabriela Vrânceanu Firea, eu în locul dumneavoastră să fi fost, aș fi mers la spital la Alexandra și i-aș fi dat o medalie de merit Alexandrei și asta chiar dacă Alexandra nu este din București ci, ca și dumneavoastră a venit aici pentru o viață mai bună. Alexandra este din Constanța.
Doamna Ministru de Interne, eu în locul dumneavoastră să fi fost, aș fi mers la spital la Alexandra și i-aș fi dat o medalie de merit Alexandrei.
Domnule Liviu Dragnea, eu în locul dumneavoastra să fi fost, aș fi mers la spital la Alexandra și i-aș fi dat o medalie de merit Alexandrei.
Domnule Sorin Grindeanu Prim Ministru al Guvernului României, eu în locul dumneavoastră să fi fost, aș fi mers la spital la Alexandra și i-aș fi dat o medalie de merit Alexandrei.
Alexandra Stoleru a salvat vieți chiar dacă a încercat să facă asta cu prețul propriei vieți. Alexandra este încă pe un pat de spital în urma intoxicației cu fum.
Alexandra Stoleru este un erou!”.

    Alexandra este studentă la Facultatea de Åžtiințe Politice din București. Profesorul Petruț Mihai, directorul LPS Focșani, liceu pe care tânăra l-a absolvit în 2015, ne-a spus aseară: „Continuă faptele de mare curaj ale sportivilor formați la LPS Focșani. Pentru noi este un motiv de bucurie și de mândrie în același timp. Și ne confirmă că îi pregătim bine pentru sport și pentru viață pe elevii noștri”.
    La rândul său, directorul adjunct al liceului, Ionel Agrigoroaiei, într-o postare pe facebook, sub titlul Foști elevi LPS-isti, eroii salvatori de azi! scrie că „Nimănui nu i-ar fi greu să tragă concluzia că elevii formați la LPS Focșani sunt pregătiți atât pentru viața lor, cât și pentru a salva viețile altora! Da, chiar așa, din altruism, spirit umanitar, dragoste pentru semeni, sau pregătire fizică și psihologică, numiți-le cum vreți. Nu am fost surprins să aflu la ediția de seară a știrilor că handbalista Alexandra Stoleru și-a riscat viața la salvarea celor captivi în incendiul de la Bamboo. În urmă cu 2-3 anii, foști elevi de la LPS au fost autorii unor fapte deosebite – rugbistul național Ionuț Botezatu a salvat un om de la moarte în timpul unei parade, iar baschetbalistul Alexandru Puiu a sărit în apa rece a Damboviței în plină iarnă pentru a salva un copil și tatăl său în urma unui accident rutier. Bravo copii, v-ați făcut mari și suntem mândri de voi!”.

    Patronul clubului Bamboo, Joshua Castellano, a precizat că tânăra nu se află în comă, dar că este intubată, scrie cancan.ro. „Este o angajată care și-a făcut job-ul până la sfârșit. A stat acolo până când a ieșit toată lumea. Pentru asta a fost instruită. A inhalat mai mult fum și i s-a făcut, normal, rău. La spital i-au făcut mai mult rău decât bine, că au rănit-o când au intubat-o. Pentru asta va sta mai mult”, a precizat patronul clubului pentru cancan.ro.
    Potrivit AGERPRES, Joshua Castellano, a declarat miercuri că toate instalația electrică a clubului, dar și structura de rezistență și materialele din interior erau noi, în conformitate cu cerințele din partea ISU. Designerul Cătălin Botezatu, unul dintre acționarii de la Bamboo, a declarat miercuri că ia în calcul faptul că incendiul care a mistuit clubul a fost pus intenționat, mai scrie AGERPRES. El a precizat că Bamboo avea un aviz de funcționare și era dotat cu toate cele necesare în caz de incendiu. În urma incendiului izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă, clubul a ars în totalitate. Au ajuns la spitalele din Capitală 44 de persoane. Incendiul a fost declarat stins luni la prânz iar la fața locului a rămas o autospecială de stingere până miercuri. La Poliția Capitalei au fost chemați pentru audieri angajați și clienți, mai scrie AGERPRES.

    Sursa FOTO – Facebook/Alexandra Stoleru

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?