Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

GALERIE FOTO : Profesorul Mihai Adafini a primit Trofeul „Mihai Eminescu“ pentru promovarea orașului Panciu


Profesorul de istorie Mihai Adafini a primit Trofeul „Mihai Eminescu”, în semn de prețuire și recunoștință pentru contribuția la promovarea orașului Panciu, pentru creșterea prestigiului liceelor „Ioan Slavici” și „Al. I. Cuza” din Panciu, precum și pentru lucrările științifice publicate pe parcursul activității de istoric și de cadru didactic. Distincția i-a fost acordată luni, 16 ianuarie 2017, de către primarul Iulian Nica, în cadrul manifestărilor organizate cu ocazia Zilei Culturii Naționale. „De Ziua Culturii Naționale, Primăria Orașului Panciu inițiază încă o tradiție frumoasă – acordarea «Trofeului Mihai Eminescu» unei personalități locale, care contribuie la promovarea orașului Panciu, la nivel județean și național. Am hotărât ca primul Trofeu «Mihai Eminescu» să i se acorde profesorului de istorie Mihai Adafini., datorită căruia Casa Orășenească de Cultură Panciu a revenit, încă din luna aprilie a anului trecut, la denumirea de Mihai Eminescu. Aceasta denumire a fost atribuită, în anul 1944, cu aprobarea Fundației  Regelui Mihai I al României, primului edificiu cultural înființat în orașul Panciu”, a precizat primarul Iulian Nica.
Ulterior, edilul-șef a evidențiat activitatea de cadru didactic, de inspector școlar de specialitate, precum și contribuția profesorului Mihai Adafini la promovarea orașului Panciu, prin monografiile și lucrările științifice publicate în revistele de istorie din România. „Mă simt onorat pentru alegerea făcută și pentru acordarea acestei distincții. Vă asigur că voi încerca, și în continuare, să contribui la cunoașterea orașului Panciu, a istoriei lui, precum și la creșterea prestigiului liceelor din comunitatea pănceană! Vă mulțumesc!”, a spus profesorul Mihai Adafini.
Acesta a prezentat un scurt istoric al Casei de Cultură și a enumerat directorii instituției, de la înființarea ei, până în prezent.
Ziua Culturii Naționale a prilejuit și lansarea cărții „Vrancea Literară – Antologia scriitorilor vrânceni”, lucrare coordonată de Culiță Ioan Ușurelu, președintele Ligii Scriitorilor din Vrancea. Volumul, care beneficiază de condiții grafice deosebite, a văzut lumina tiparului cu sprijinul Primăriei Orașului Panciu și al primarului Iulian Nica, la editura „Salonul Literar” din Focșani. Despre carte și coordonatorul ei au vorbit scriitorii Radu Borcea, Mariana Rogoz Stratulat, Petrică Plopeanu, Cornelia Cornilă și Petre Abeaboeru. Alături de Culiță Ioan Ușurelu, aceștia l-au evocat și pe poetul național, Mihai Eminescu, de la a cărei naștere s-au împlinit 167 de ani.
Evenimentul dedicat Zilei Culturii Naționale s-a încheiat cu două recitaluri de excepție, susținute de Corul de Cameră „Pastorala”, din Focșani, dirijat de profesorul Dumitru Săndulachi și de Corul „Cantabile”, al Liceului Teoretic „Ioan Slavici” Panciu, pregătit de profesorul Andrei Igor Manovici.

                Biroul de Presă al Primăriei Orașului Panciu

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?