Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Elevii vrânceni, ÎN VACANȚĂ până luni


Elevii vrânceni nu vor reveni la cursuri până lunea viitoare, decizia fiind luată ieri, în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, la solicitarea președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. Meteorologii au emis, ieri, Cod portocaliu de viscol pentru județul Vrancea, cod care este în vigoare până astăzi, la ora 15.00. „(…) în județele Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău și Vrancea temporar viscolul va fi puternic, viteza vântului va atinge 70…80 km/h, troienind zăpada și reducând vizibilitatea sub 50 m”, au transmis meteorologii.
Având în vedere condițiile meteo nefavorabile, membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență s-au întrunit ieri, ocazie cu care au decis ca orele să fie suspendate în zilele de miercuri, joi și vineri. „Se aprobă suspendarea cursurilor în toate unitățile de învățământ din județul Vrancea în perioada 11-13.01.2017. Prezenta hotărâre va fi înaintată Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, precum și altor instituții sau persoane interesate prin grija Secretariatului Tehnic Permanent al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vrancea”, se arată în hotărârea adoptată ieri.

Chiar dacă elevii sunt în continuare în vacanță, instituțiile de învățământ din județ sunt pregătite pentru reluarea cursurilor. Șeful Inspectoratului Școlar Județean, Dorin Cristea, a precizat că a discutat cu directorii unităților de învățământ din județ despre situația provocată de vremea nefavorabilă. Acesta spune că școlile trebuie încălzite chiar dacă nu se învață, pentru a nu apărea alte probleme. 
În Focșani, unitățile de învățământ sunt pregătite pentru reluarea cursurilor. Căile de acces pentru elevi au fost curățate de zăpadă și în afară de condițiile meteo, nu există niciun alt motiv pentru care să nu fie reluate cursurile. Directorii spun că unitățile sunt pregătite încă de luni pentru reluarea cursurilor, clădirile fiind încălzite în permanență pentru a nu îngheța instalațiile sanitare.
La Colegiul „Gheorghe Asachi” au fost pregătite camere inclusiv pentru persoane sinistrate, dar până acum nu au fost solicitări, spune directoarea instituției, profesoara Marilena Răvaș. „Școala noastră este pregătită pentru reînceperea cursurilor și, ca în fiecare an, am pregătit câteva camere ale căminului pentru eventualii sinistrați. O parte din camere sunt neocupate și le-am pregătit pentru aceste situații, dar până acum nu am fost solicitați pentru a caza pe cineva”, a declarat directoarea Colegiului „Gheorghe Asachi”, Marilena Răvaș.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?