Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Arbitrajul, la ora tinereții!


Fotbalul județean a propus, în sezonul de toamnă, o formulă de arbitraj cu foarte mulți tineri. Cei mai mulți dintre ei, sunt foști jucători care au terminat junioratul, alții încă juniori ce evoluează la LPS Focșani. I-am văzut în vară, la pregătire și teste. Pe unii dintre ei i-am văzut și arbitrând – ca și centrali ori asistenți, la jocurile de juniori sau în Superliga Aldtorf Tehnik și Liga a V-a. Arătau suficient de bine în ceea ce făceau pe teren, ceea ce înseamnă că au calitate. Mai au nevoie și de experiență, ca și de răbdarea celor care îi îndrumă. Prezența arbitrilor foarte tineri la meciuri este un semn încurajator pentru arbitrajul vrâncean de fotbal.

Colegiul Județean al Arbitrilor a stabilit ierarhia anului 2016, care începe – nimic surprinzător – cu experimentații Iulian Iacob, Octavian Bucătaru și Ionuț Aldea, iar la asistenți, cu Cristi Voicu, Marius Stoica și George Toader. Același Colegiu a constatat că sunt și arbitri de perspectivă, categorie în care i-a inclus pe Cosmin Ignat, Gabi Carabă, Ionuț Salaoru și Ionuț Mocanu. Doi dintre aceștia, Gabi Carabă și Ionuț Salaoru sunt jucători de bază ai juniorilor A ai LPS, fotbaliști talentați care, iată, se dovedesc a avea talent și în arbitraj.
Și la meciurile de handbal de juniori am văzut câțiva arbitri foarte tineri, handbaliști juniori sau care au terminat junioratul! Sunt mai puțin vizibili și pentru că, în lipsa unei competiții județene, sunt mai puține meciuri. Însă prestația lor lasă de fiecare dată o bună impresie, semn că au o bună cunoaștere a jocului și aplicare  a regulamentelor. 
Foarte tinerii care au intrat în arbitraj de curând pot oferi baza care să lanseze vrânceni de valoare arbitrajului de nivel național. Este nevoie doar ca ei să creadă într-o astfel de șansă și să fie ajutați să o valorifice!                  
                                             

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?