Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Proiectul Fundației „Cartea Călătoare”, calificat în Semifinala Campionatului de Bine


Proiectul „Oferă unui nevăzător lumina cunoașterii” al Fundației „Cartea Călătoare” din Focșani s-a calificat în Semifinala celei de-a IV-a ediții a Campionatului de Bine – cea mai amplă competiție dedicată finanțării organizațiilor neguvernamentale prin intermediul donațiilor individuale. Din totalul celor 110 proiecte înscrise în competiție, 54 de proiecte implementate de 44 de organizații non-profit s-au calificat în Semifinala Campionatului de Bine. În această etapă, fiecare proiect trebuie să atragă donații de cel puțin 1.000 de lei, de la 20 de donatori diferiți, în perioada 20 decembrie – 18 ianuarie 2017.
    Astfel, pentru a putea ajuta Fundația „Cartea Călătoare” să se califice în finală, puteți accesa linkul: https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/Ofera-unui-nevazator-lumina-cunoasterii. Nu doar că veți putea afla amănunte despre proiectul Fundației focșănene, ci o puteți ajuta făcând donații online, în sume începând cu 5 lei! Cu câte 5 lei adunați unii peste alții, vor fi accesibilizate 50 de titluri noi dintre cele mai dorite cărți de literatură, pe care nevăzătorii le vor putea împrumuta gratuit de la bibliotecile publice din țară.
    Donațiile fiecăruia dintre noi sunt extrem de importante pentru că la finalul Campionatului de Bine vor fi recompensate primele trei proiecte, în funcție de numărul donațiilor și numărul de donatori atrași, premiile constând în dublarea sumei strânse în perioada competiției, în limita a 5.000 Euro pentru fiecare proiect câștigător.
    Campionatul de Bine este o competiție pentru strângerea de donații adresată ONG-urilor din România, urmărind să transforme organizațiile în fundraiseri, în vederea atragerii de donații. Bursa Binelui este singura platformă online care permite donațiile fără comisioane, încurajând astfel donatorii care vor să participe cu sume mici (5, 10 lei) pentru susținerea financiară a unei cauze. Suma minimă care poate fi donată este de 5 lei. Toată tranzacția este 100% securizată și nu se percepe niciun fel de comision.

Despre proiectul Fundației „Cartea Călătoare”

    Proiectul cu care Fundația focșăneană participă la această competiție se numește „Oferă unui nevăzător lumina cunoașterii”, iar obiectivul este convertirea în format Audio Daisy a 50 de cărți de literatură, echivalentul a 15000 de pagini tipărite. „Cărțile sunt înregistrate de lectori profesioniști și apoi sunt imprimate pe CD. Ele pot fi citite de nevăzători exact la fel cum citesc văzătorii cărțile tipărite. Nevăzătorul va putea sări la o anumită pagină, paragraf sau capitol, va putea modifica viteza de lectură, fără să altereze vocea lectorului etc. Cărțile noastre sunt livrate principalelor biblioteci publice de unde nevăzătorii le pot împrumuta gratuit. Costul de accesibilizare al unei pagini tipărite este de 4,5 lei din care 1,5 lei este suportat de bibliotecile publice care cumpără produsele noastre. Titlurile accesibilizate se vor adresa cititorilor de toate vârstele. Scopul proiectului este acela de a extinde accesul la cultură pentru nevăzătorii de orice vârstă și de a le îndepărta astfel starea de deprimare generată de izolare. Vom accesibiliza 50 de titluri noi dintre cele mai dorite cărți de literatură pe care nevăzătorii le vor putea împrumuta gratuit de la bibliotecile publice din țară”, se arată în proiectul Fundației „Cartea Călătoare” Focșani.

Beneficiarii proiectului sunt nevăzătorii de orice vârstă

    Cărțile audio Daisy realizate de Fundația „Cartea Călătoare” pot fi împrumutate gratuit de la peste 50 de biblioteci publice din țară și de la Biblioteca Națională a României. „Aproximativ 200 de nevăzători au folosit până acum rețeaua de biblioteci pentru a citi cărțile noastre. Primim foarte multe cereri pentru accesibilizarea celor mai valorase titluri din literatura română și universală. Până în prezent am publicat 250 de titluri în format audio Daisy, dar, dacă am avea fonduri suficiente, am putea dărui nevăzătorilor Români acces la titlurile cuprinse în vestita listă «1001 de cărți de citit într-o viață»”, se mai arată în descrierea proiectului.
    Pentru ca Fundația Cartea Călătoare și beneficiarii ei direcți – nevăzătorii, să se numere printre cei trei câștigători, trebuie ce suma strânsă prin donațiile online trebuie să fie cât mai mare, pentru că doar primele trei proiecte – și anume cele care au atras cele mai multe donații și cei mai mulți donatori vor fi declarate câștigătoare. 
    Campionatul este găzduit, organizat și implementat de Bursa Binelui, o unică platformă online de donații necomisionate, dezvoltată de către Banca Comercială Română, în parteneriat cu EuPlatesc.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?