Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

VIDEO: Salvamont Vrancea, întâlnire de lucru cu colegii din Bacău și Covasna la intrarea în Rezervația Cheile Tișiței

Salvamont Vrancea a organizat luni o întâlnire de lucru cu colegii din județele Bacău și Covasna, la intrarea în Rezervația Cheile Tișiței. Tema abordată a fost salvarea persoanelor izolate în urma unei viituri, în scopul perfecționării și însușirii tehnicilor de salvare specifice, utilizate în acțiuni similare cu cea din 18-19 iunie de la Nereju. „Marius Coviltir, șef formație Salvamont Vrancea, a coordonat acțiunea (…), cu același profesionalism cu care a condus și acțiunea de salvare a celor 12 persoane izolate de viitura de la Nereju, din luna iunie. Felicitări! La mulți ani, Salvamont Vrancea!“, a scris pe pagina sa de facebook Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea.

Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România a aniversat duminică 52 ani de activitate sub denumirea Salvamont, precum și 117 ani de la atestarea primelor structuri organizate de salvare montană. „1 august este Ziua Națională a Salvatorului Montan! (…) sunt sărbătoriți salvatorii montani din toată țara, cei care au grijă în cele mai grele condiții de viață și sănătatea turiștilor aflați în dificultate! La mulți ani, Salvamont România!!! Salvamont Vrancea, mereu în sprijinul dumneavoastră!”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Salvamont Vrancea.

Vă reamintim că Salvamont Vrancea a reușit realizarea unui sistem provizoriu de tip tiroliană cu ajutorul căruia au fost salvați cei 12 muncitori care erau blocaţi într-un vagon remorcă la Nereju, după ce o viitură puternică s-a format pe râul Zăbala pe 18 iunie. Cel care și-a riscat viața trecând cu acea tiroliană peste apele învolburate ale râului Zăbala la cei surprinși de viitură a fost salvamontistul Marius Coviltir. Acesta le-a pus muncitorilor hamuri de salvare și i-a asigurat pe tiroliană. „Misiune încheiată cu succes! După mai bine de 24 de ore, datorită comunicării, implicării și mobilizării tuturor echipelor de intervenție care au luat parte la acțiune, cele 12 persoane izolate au fost evacuate și aduse în siguranță fiind transportate până în localitatea Nereju!“, au scris salvamontiștii vrânceni la acea dată pe pagina de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?